Obeležen Dan grada Pirota, uz uručenje gradskih nagrada zaslužnim gradjanima

28. decembar 2021. 15:14 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Nakon sednice Skupštine grada Pirota, prigodno je obeležen i Dan grada, 28.decembar, kada je Pirot oslobodjen od Turaka 1877.godine. 

I ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, svečana akademija nije organizovana, a u zvaničnom obraćanju Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota potsetio je koliko je grad napredovao u poslednjoj godini,osvrnuo se na postignute rezultate u prethodnoj deceniji i čestitao svim gradjanima predstojeće praznike. 

Tradicionalno, dodeljene su gradske nagrade zaslužnim pojedincima, ove godine iz sfere informisanja, kulture i ugostiteljstva kao jako bitnih grana našeg društva, posebno u prethodne dve godine, kada su prava informacija i razonoda bili preko potrebni. 

Pre samog čina dodele, u skromnom kulturno - umetničkom programu nastupili su učenici i profesori Muzičke škole dr Dragutin Gostuški. 

Priznanje "28.decembar" pripalo je Gradimiru Filipoviću, direktoru Narodnog pozorišta Pirot iz oblasti kulture, kao i Bobanu Mitiću, novinaru i publicisti, iz oblasti informisanja. 

Zahvalnica i specijalnio priznanje pripalo je privrednom društvu "Kengur doo Pirot", vlasniku Branimiru Živkoviću, saopštio je dr Radovan Ilić, predsednik komisije. 

U ime nagradjenih prisutnima se obratio Boban Mitić, novinar i publicista.