O radu Skupštine na današnjem zasedanju, iz ugla opozicije, vladajuće većine i predsedavajućeg

24. maj 2024. 14:47 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Svoje viđenje današnjeg redovnog zasedanja Skupštine grada Pirota, po završetku sednice dali su predstavnici opozicije - dr Žarko Todorović, zamenik šefa OG Pirot protiv nasilja, Miloš Colić, ispred OG SNS "Aleksandar Vučić – Pirot ne sme da stane" i Dragana Tončić, predsednica Skupštine.

Dr Todorović tom prilikom je rekao da je opozicija želela da učestvuje u izradi novog Poslovnika. Međutim, na jedan način koji ne odgovara demokratskoj debatI vladajuća većina je nametnula nešto što nije bilo stvar dogovora. Da radimo u interesu grada pokazali smo glasanjem za tačke koje su zaista dobre, istako je Todorović.

Odbornici opozicije pokušavali su da nađu greške u predlozima odluka i amandmanima, ali za neke odluke to zaista nisu mogli i pohvalili one za koje su i glasali, rekao je Colić, komantarišući današnje zasedanje.

Predsednica Skupštine, Dragana Tončić istakla je da se zasedanje proteklo u dobom duhu, a kao najznačajniju tačku i ona je izdvojila upravo Poslovnik o radu, ali i odluku o programu gasifikacije.