Novo izdanje Narodne biblioteke - "Luda žena" autorke Nataše Panić

06. jul 2020. 08:30 Kultura Pirot Plus Online

Narodna biblioteka Pirot je 2015. godine objavila monodramu "Hodanje unatrag" Nataše Panić, za koju je dobila prvu nagradu Radio-televizije Vojvodine i Zmajevih dečjih igara iz Novog Sada. Nakon pet godina, u izdanju
Biblioteke, je izašla iz štampe zbirka priča ove autorke pod nazivom "Luda žena".

Ovom zbirkom priča Nataša Panić ne teži narativno ekstremnim inovacijama, njen stil je jednostavan i odmeren. U prvom delu zbirke "Po oštrom sečivu vremena", autorka ostaje verna predelima Stare planine, prizivajući u sećanje slike prošlosti, žudeći za mladošću, precima i pravim životnim vrednostima, dok u drugom delu knjige verno oslikava devedesete godine i doba inflacije, stavljajući u središte pripovedanja ženu – jaku, preduzimljivu i superiorniju u odnosu na muškarca.

I ovom zbirkom priča Nataša Panić je uspela da spoji tradicionalno i moderno.

Šta god da uradite što drugi nisu mogli, nisu se setili ili nisu smeli, reći će vam TI SI LUDA. Nekada je to kompliment, nekada osuda, zavisi ko kakvim očima posmatra život i meri stvarnost. Vreme je neuhvatljiva dimenzija, a sa njim i život. I zato volite bezuslovno, smejte se bez razloga i zavirite radoznalo iza svakog ugla. Uostalom, sjaj u vašim očima je jedini putokaz da ono što radite je ono pravo.