Novine u Ekonomskoj školi VIDEO

18. septembar 2013. 14:28 Društvo Pirot Plus Online

Učenici i profesori Ekonomske škole Pirot putuju u Nemačku u sklopu projekta “Partnerstvo na delu”. Sedmoro učenika i troje profesora boraviće u Švecingenu u periodu od 21. do 28. septembra. Snežana Stefanović, v.d. direktora škole, kaže da pripreme idu po planu i da će učenici iz Nemačke doputovati u uzvratnu posetu na proleće naredne godine.

“Pripreme dovodimo do kraja. Obezbedili smo agenciju, naravno na osnovu najpovoljnije ponude, rezervisali smo hotel za nas profesore, a za učenike smeštaj kod učenika, obezbeđujemo reklamni material i neke simbolične poklone za učenike i njihove profesore. Za sutra je zakazan roditeljski sastanak sa učenicima i roditeljima, kako bismo dogovorili detalje”, rekla je Snežana Stefanović.

Još jedna novina u Ekonomskoj školi je angažovanje personalih asistenata, koji pomažu učencima sa invaliditetom. Škola ima tri učenika sa posebnim potrebama, u trećem i četvrtom razredu, sa kojima rade dva volontera. Kako kaže v.d. direktora Snežana Stefanović, ovakav način rada u školi predstavlja olakšanje za roditelje, a i deca su veselija zato što provode više vremena u društvu i otvoreno komuniciraju sa volonterima i vide ih kao svoje prijatelje.

Ekonomska škola od ove godine radi samo u prvoj smeni. Prema rečima v.d. direktora i profesori i učenici su se uhodali i zadovoljni su ovim načinom organizacije nastave.
„U početku je zaista bilo teško uklopiti broj kabineta, broj učenika i raspored časova, a i stare navike se teško menjaju, ali sada sve funkcioniše kako treba. Prepodnevna smena omogućava deci da daju maksimum koncentracije i efikasnosti, a ujedno rešavamo još jedan problem pošto moraju ranije da ležu da bi mogli na vreme da ustanu za školu“, kaže Snežana Stefanović.