Novi tim Pirota popravlja formu! I u Kruševcu bez Martina Matovića. Povredio se Amerikanac Demont Flanigan!

12. septembar 2020. 20:01 Sport Pirot Plus Online

Trening utakmica br.4

Hala Mladost  u Kruševcu

 Napredak (Kš)- KK Pirot 72:82 (22:14 18:21 14:27 18:20)

"Pirot": Đonlić 9, Mukanović 2,  Flannigan, Filipović 18,  Dragović12, D.Đorđević 7,  Rašić 5, Pendić 11, Vraneš 14, Stefanović, B.Đorđević 4, Ignjatović. Tr. Marko Spasić

Pirotski prvoligaš u ubrzanom ritmu nastavlja da igra trening utakmice. Posle veoma jakog meča protiv Balkana iz Botevgrada, usledio je lakši rival, drugoligaš iz Kruševca.

Hendikep za Markov tim je povreda Amerikanca Demonta  Flanigena, koji je kod doskoka dobio udarac u koleno i zbog toga je veoma rano otišao na klupu!

  Pirotski košarkaši su slabije odigrali prvi deo utakmice, posebno prvu četrtinu.

Nesporna razlika u kvalitetu videla se u trećoj četvrtini  kada je prvoligaš napravio nedostižnu razliku koju ambiciozni domaći nisu mogli da stignu.

 Za Pirot i u ovoj utakmici nije mogo da igra centar Martin  Matović zbog povrede ledja. Drugi centar Borko Djordjević proveo je na terenu samo nekoliko minuta.

Marko Spasić  kaže da  forma polako raste, ali da će biti potrebno da se kroz naredne treninge i utakmice ekipa uigra za veoma teške rivale.

U ovoj utakmici smo pokazali napredak u igri u odnosu na prethodne utakmice. U početku nismo pokazali dobru agresivnost u napadu i odbrani ali smo ispoljili dobar karakter i zaigrali dosta brze u napadu i agresivnije u odbrani. Treća četvrtina treba da bude recept za našu igru. I na ovoj utakmici nismo bili u kompletnom sastavu, zbog povrede nije igrao Matović a vec u prvoj četvrtini se dogodila, nadam se, laganija povreda Flanigena tako da smo bili oslabljeni na unutrašnjim pozicijama. Imamo jos dve pripremne utakmice da podignemo kvalitet naše igre i u odbrani i u napadu, kaže Spasić.

Sledeći meč, pirotski tim igraće idućeg utorka, 15. septembra protiv ekipe Zdravlja iz Leskovca.

Utakmica se igra od 17 časova