Nove pogodnosti za studente Visoke škole VIDEO

06. novembar 2014. 07:59 Društvo Pirot Plus Online

Visoka škola strukovnih studija i ove godine upisala je dobar broj studenata i na osnovnom programu i na specijalističkom.

- Stali smo na stranu naših studenata. Iz cenovnika brišemo sve ono što je ranije uvećavalo osnovnu cenu studiranja, istakla je direktorka Visoke škole.

Prema rečima direktorke Danijele Vidanović, vaspitači se polako suočavaju sa činjenicom da je doškolavanje za njih korisno sa jedne strane, ali i neophodno sa druge strane zbog promene zakona i regulativa o kojima se uveliko govori.

Među vaspitačima i dalje postoji nepoverenje prema tome hoće li im se ulaganje u doškolavanje isplatiti, odnosno, hoće li im ustanova iz koje dolaze to priznati, rekla je direktorka. Bez obzira na nepoverenje i znatno manji broj studenata iz godine u godinu, Visoka škola i ove godine imala je dobar odziv studenata i vaspitača.

Školarina u Visokoj školi nije menjana od 2007.godine i iznosi 48.000 dinara za studente na osnovnom programu i 70.000 dinara za studente na specijalističkom programu. Takođe je iz cenovnika izbačeno sve ono što je samo otežavalo studentima, a što inače Bolonja ne podrazumeva kao što je plaćanje overe semestra.