Nove mere Kriznog štaba: Radno vreme ugostiteljskih objekata do 23 časa

07. oktobar 2020. 12:20 Korona virus Pirot Plus Online

Posle današnjeg sastanka, Krizni štab Vlade RS je odlučio da će svi ugostiteljski objekti bez obzira na to da li je reč o otvorenim ili zatvorenim objektima od sutra raditi do 23 časa, prenosi RTS. Biće pooštrena kontrola poštovanja mera i sankcije za nepoštovanje.

U poređenju sa prethodnom nedeljom, primetan je trend porasta i rizik je 19 posto veći. Nova mera je da svi objekti rade do 23 sata. Biće pooštrena kontrola poštovanja mera i sankcije za nepoštovanje, rekla je u svom obraćanju dr Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora "Batuta" 

"Sada je ključni momenat da svi damo sve od sebe da poštujemo preventivne mere", kazala je ona.

Navela je da je najveći broj obolelih sa područja Beograda, ali da nije bilo priče o uvođenju novih mera za taj grad.

"Napominjem da bez obzira što pandemija dugo traje i ne znamo kada će se zavrišiti, moramo biti odgovorni i strpljivi i da poštujemo mere, nosimo maske, izbegavamo okupljanja većeg broja ljudi", rekla je Kisić Tepavčević.

Prema jučerašnjim podacima Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije testirani su uzorci 7.076 osoba, od kojih je 120 nalaza pozitivno na koronavirus.

U saopštenju se navodi da je u poslednja 24 časa od ove bolesti preminula jedna osoba, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva 757, dok je stopa smrtnosti 2,22 procenta.

Broj hospitalizovanih pacijenata je 286, pri čemu se na respiratorima nalazi 19 osoba.

Od početka epidemije u Srbiji su testirane ukupno 1.166.882 osobe, a potvrđena su 34.072 slučaja koronavirusa, dodaje se u saopštenju.