Nova šansa za nezaposlene - velika posećenost Sajma za zapošljavanje VIDEO

29. april 2015. 14:07 Društvo Pirot Plus Online

Prolećni Sajam zapošljavanja održan je danas u sportskoj hali Kej. Sajam je organizovan od strane Filijale Pirot, Nacionalne službe za zapošljavanje. Na sajmu je bilo 35 poslodavaca koji su iskazali potrebe za 330 radnika različitih struka. I ovom prilikom najviše potreba postoji za radnicima uslužnih delatnosti, gradjevinske i mašinske struke.

Dragan Sikimić, zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje u Beogradu, koji je otvorio Sajam zapošljavanja, istakao je da je osnovna svrha sajmova direktan kontakt i interakcija između poslodavaca i tražioca zaposlenja.

Dimitrije Vidanović, načelnik Pirotskog upravnog okruga, rekao je da ovakvi događaji predstavljaju mogućnost da lica koja traže posao budu u kontaktu sa poslodavcima, i dodao da raduje podatak koji govori da se broj nezaposlenih na nivou i Okruga i cele Srbije polako smanjuje.

Direktorka NSZ, filijale u Pirotu, Jelena Kostić rekla je ovom prilikom da su se trudili da okupe što veći broj poslodavaca koji realno upošljavaju ljude i kasnije ih zadržavaju u radnom odnosu.

Jedna od fabrika koje imaju potrebe za novim radnicima je i Hladnjača “Lenada”. Rajča Ivanov, tehnički direktor, rekao je da je interesovanje ljudi veliko i da su prikupili dosta prijava.

Firma “Kubik trans plus” takođe traži radnike, najviše vozače teretnih vozila, rekla je Bojana Minić.

Posećenost Sajma je bila velika na zadovoljstvo organizatora. Veliki broj nezaposlenih pokušao je da pronađe posao.

Predrag Pavlović, traži posao nekoliko godina. Sada se prijavio za posao obezbeđenja i izrazio nadu da će u tome na ovom Sajmu i uspeti.