Nova pozorišna sezona počinje krajem septembra. U pripremi predstava "Sve nesrećne porodice liče na srećne porodice"

13. septembar 2021. 09:37 Kultura Pirot Plus Online

Povodom početka  78. pozorišne sezone Narodnog pozorišta Pirot danas je održana konferencija za medije, na kojoj su najavljeni planovi za sezonu 2021/22. godinu.

Gradimir Filipović, upravnik Narodnog pozorišta kaže da će sezona početi, kako je i običaj, premijerom predstave na kojoj se uveliko radi.

Do tada, ansambl će nastupiti nekoliko puta pred domaćom publikom. U toku su pregovori i za sada sve ide prema planu, za održavanje tradicionalne Revije malih pozorišnih formi, rekao je Filipović.

Filipović je predstavio i mladu glumicu Milicu Filić, koja je odnedavno član pirotskog Ansambla.

O novoj predstavi govorio je najpre glumac Aleksandar Radulović. 

Predstava nosi naziv "Sve nesrećne porodice liče na srećne porodice". Autorski projekat mladog reditelja Patrika Lazića koji govori o samoubistvima maloletnih lica u našem regionu. Tema jeste teška, ali mi smo uvek voleli da skrećemo pažnju i da se bavimo temama od javnog značaja, istakao je glumac.

Mladi reditelj Patrik Lazić kaže da je jedan od problema bio kako pristupiti jednoj takvoj temi, a ne osuđivati i ne biti patetičan.

Jer to se ne dešava samo nesrećnim i disfunkcionalnim porodicama. Ova predstava neće ponuditi odgovore, ali će postaviti neka pitanja, rekao je Lazić.

 U predstavi pored Radulovića igraju i Aleksandra Stojanović, Aleksandar Aleksić, Danijela Ivanović i  Milica Filić, autor teksta zajedno sa rediteljem i glumcima je Milena Depolo,  kostimograf Milica Grbić Komazec i zvukom će se baviti Teodora Đurković.

Premijera predstave planirana je sredinom oktobra.