Nova donacija Češke Opštoj bolnici VIDEO

05. novembar 2014. 14:45 Društvo Pirot Plus Online

Opšta bolnica Pirot u sredu 5.novembra održana je konferencija za novinare na kojoj je prezentovan memorandum o saradnji između Češke razvojne agencije i Opšte bolnice Pirot. Direktor Opšte bolnice dr Goran Petrović istakao je da je jedan deo u sklopu saradnje realizovan prošle godine, ove godine se realizovao i drugi deo, a saradnja se nastavlja i sledeće godine. Cilj saradnje je modernizacija i povećanje kapaciteta operacionog bloka Opšte bolnice Pirot. Vrednost donacije je oko 10 miliona čeških kruna, što je oko 400.000 evra.

Mihal Kaplan, direktor CRA izjavio je da je dugoročno opredeljenje Češke Republike da pomaže Republici Srbiji kroz razvojne projekte i trenutno su na nivou od milion evra donacije godišnje.

Ivana Pejić Povolna koja je projekt menadžer CRA rekla je da je Češka Republika sarađivala i sa bolnicom u Aranđelovcu i sa Domom zdravlja u Kragujevcu pri čemu ističe veoma dobre rezultate Kragujevačkog Doma zdravlja u protekloj godini.

Jirzi Kral, ekonomski savetnik ambasade u Beogradu izrazio je zadovoljstvo ostvarenom saradnjom između Republike Srbije i Češke Republike i nadu da će se saradnja nastaviti isto tako dobro sa dobrim rezultatima.

U okviru drugog dela saradnje operacioni blok je dobio 3 operaciona stola i 4 operacione lampe, od toga 2 hirurška i 1 ortopedsko - traumatološki, a lampe su sa satelitima i jedna ima HD kameru.

Na kraju konferencije direktor bolnice i Češka delegacija pristupili su potpisivanju ugovora.