Nov režim saobraćaja oko Malog mosta

17. oktobar 2012. 10:15 Gradska hronika Pirot Plus Online

Druga faza izmene režima saobraćaja zbog radova na izgradnji Malog mosta planirana je za sutra. Prema rečima Zorana Arizanovića stručnog nadzora na izgradnji mosta, neće doći do potpune obustave saobraćaja tako što je sa izvođačem radova postignut sporazum da jedna kolovozna traka ostane u funkciji

- Saobraćaj iz pravca mosta Gazela, odvijaće se jednom trakom preko Malog mosta, što znači da će biti režim saobraćaja kao i do sada. Iz pravca Tigra koristiće se alternativni pravci, preko ulice Svetozara Miletića. Što znači da će se prema mostu Gazela izlaziti preko tri ulice i to Radničke, Đure Đakovića i Dimitrija Tucovića. Tu treba obratiti pažnju jer je izmenjen prioritet saobraćajnica tako da sada ulica Đure Đakovića ima prednost uodnosu na Zanatlijsku. Ovaj režim saobraćaja važiće narednih 20 dana. Jednosmeran režim saobraćaja odvijaće se samo od ulice Radničke do ulice Kapetana Karanovića.-kaže Arizanović.

U toku je postavljanje odgovarajuće signalizacije i sigurnosne ograde kako bi se stekli uslovi da se radovi nastave na desnoj obali Gradašničke reke. Prema utvrđenoj dinamici radovi na izgradnji Malog mosta trebalo bi da budu završeni do 20. decembra, dodaje Arizanović.