Novčana pomoć za decu pod starateljstvom pred najveći hrišćanski praznik, Vaskrs

28. april 2021. 12:05 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Gradonačelnik Vladan Vasić dodelio je danas rešenja o dodeli jednokratne novčane pomoći deci bez roditeljskog staranja pod starateljstvom. Ovi ugovori se dodeljuju dvanaestu godini zaredom, uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

 Marija Vasić, direktorka Centra za socijalni rad tom prilikom je istakla da svi mi imamo privilegiju da živimo u lokalnoj samoupravi koja je u svakom trenutku spremna da pomogne ugroženim kategorijama stanovništva i da se svi problemi zato mnogo lakše i bezbednije rešavaju. 

Veliki je i odgovoran zadatak svih staratelja da brinu o deci i da od njih stvore dobre ljude, ali je to obaveza i svih članova zajednice, rekao je gradonačelnik Vasić. On se zahvalio  svim ljudima koji čuvaju decu bez roditeljskog staranja jer rade odgovoran posao i poželeo im da imaju što više uspeha, a što manje problema, a deci poručio da je na njima još veća odgovornost da postanu samostalni ljudi. Vasić je dodao da je Gradska uprava uvek pomagala svoj deci što će nastaviti i ubuduće.

Pomoć u iznosu od 15.000 dinara dobilo je 21 dete pod starateljstvom. 

Staratelji su zahvalni lokalnoj samouprivi što i na ovakav način pomažu decu bez roditeljskog staranja, uoči velikog praznika.