NJ.E. ambasador Češke, Tomaš Kuhte: Pirot je primer kombinacije entuzijazma i praktičke realizacije poslova. Češka podržava Srbiju na putu evropskih integracija

16. april 2019. 14:57 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Ambasador Češke u Beogradu, NJ.E. Tomaš Kuhte, sa saradnicima , danas je boravio u Pirotu. Visoki gost najpre se sastao sa gradonačelnikom Pirota, Vladanom Vasićem, u njegovom kabinetu.

U obraćanju novinarima, posle kraćeg razgovora sa ambasadorom Češke, Tomašom Kuhteom, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je rekao, pored ostalog, da je sa Češkom i do sada bilo saradnje i da će poseta ambasadora doprineti da se ona nastavi i podigne na viši nivo.

NJ.E. ambasador, Tomaš Kuhte, je veoma zadovoljan što je u Pirotu jer ovo je njegova prva zvanična poseta nekom gradu u Srbiji. O Pirotu zna, relativno mnogo, i smatra da je grad poslednjih godina veoma napredovao.

Posle sastanka sa gradonačelnikom Pirota, Vladanom Vasićem, ambasador Kuhte je obišao Opštu bolnicu u Pirotu.

Direktor Opšte bolnice, Goran Petrović, je istakao veliko zadovoljstvo posetom ambasadora Kuhtea i ukazao na dosadašnju saradnju i pomoć koju je Češka pružila Bolnici u iznosu od oko 400 hiljada evra.

Ambasador, Tomaš Kuhte, kaže da je pirotska Bolnica dobro opremljena i da se raduje što je oprema koju je njegova zemlja donirala Bolnici u funkciji i od koristi, pre svega, pacijentima. Pored ostalog je rekao da je ulaganje u zdravstvo uvek dobra investicija.

U skladu sa protokolom ambasador Češke, Tomaš Kuhte, sa svojim saradnicima posetio je i Regionalnu sanitarnu deponiju u Pirotu

Nebojša Ivanov, direktor Regionalne sanitarne deponije smatra da je poseta od izuzetnog značaja s obzirom da se u oblasti zaštite životne sredine mogu razmeniti iskustva i produbiti saradnja sa češkim partnerima.

Ambasador, Kuhte, kaže da je Pirot veoma lep grad i da mu se naročito dopada entuzijazam čelnih ljudi u lokalnoj samoupravi koji su uspeli da mnogo urade za svoj grad i nastoje da poboljšaju kvalitet života gradjana. Zaštita životne sredine je veoma važno poglavlje na putu evropskih integracija i zadovoljan je da je jedan mali grad i na tom planu uspešan.

Posle toga ambasador Češke u Beogradu, Tomaš Kuhte, je posetio Momčilov grad, Muzej Ponišavlja i Mlekarsku školu.