Nikola Peca Rakojević, trener Sutjeske: Pirot je svima nama ostao u srcu. Sećamo se ranijih utakmica sa Radničkim. Bilo je to vreme fudbala i drugovanja!

27. jun 2017. 11:00 Sport Pirot Plus Online

Pošto su u Sekretarijatu Radničkog selektivno obaveštavali medije o petodnevnim pripremama Sutjeske u Pirotu, juče smo, slučajno u gradu videli momke u plavim dresovima i trenerkama i sreli se sa Nikolom “Pecom” Rakojevićem, legendom crnogorskog fudbala, koga znamo iz vremena kada su Sutjeska i Radnički igrali onu veliku, kvalitenu jugoslovensku Drugu ligu. Dogovorili smo razgovor tokom treninga koji je na pomoćnom terenu Radničkog zakazan za 18 časova.

Pre nego sam krenuo na Stadion , vratio sam sećanja na vreme kada su Radnički i Sutjeska igrali nezaboravne mečeve u Pirotu i Nikšiću. Radnički je tih sedamdesetih i osamdesetih godina mnogo značio u jugoslovenskom fudbalu, a Sutjeska je od 1972. do 1984-85 igrala Drugu ligu. Sutjeska je pre i posle toga igrala Prvu ligu, što Radnički nije uspeo iz dobro poznatih razloga.

Ispunjen nekom setom za prošlim vremenima, sećajući se da je Radnički uvek imao dobre odnose sa crnogorskim timovima, da su Budućnost, Lovćen, Sutjeska, Mogren, Bokelj, Rudar Pljevlja uvek bili lepo dočekani , sa zajedničkim večerama fudbalera oba tima dan pre utakmica. Bilo je to neko vreme koje je imalo posebne vrednosti, koje su se vremenom izgubile.

Razgovor sa Pecom Rakojevićem, upravo sam počeo sećajući se prošlih vremena.

Potom smo pratili trening. Nikšićani se pripremaju da iznenade Levski, mada je Rakojević svestan da će u Sofiji biti veoma teško.

Fudbaleri crnogorskog prvoligaša, osvajača Kupa su u Pirotu već dva tri dana , treniraće danas na glavnom terenu i sutra , a potom otputovati za Sofiju, gde u četvrtak, 29.juna od 19 časova po bugarskom vremenu, igraju sa ekipom Levski, na Stadionu Georgi Asparuhov. Ovo je utakmica prvog kola Lige Evrope .