Ni kiša nije umanjila lepotu zimskih čarolija, povodom Svetskog dana snega, na Planinarskom domu u Pirotu

20. januar 2019. 13:00 Sport Pirot Plus Online

U Srbiji i širom sveta danas je obeležen Svetski dan snega. Ovoj manifestaciji koju je inicirala Međunarodna federacija skijanja odazvao se i veliki broj Piroćanaca. Da bi dan na snegu protekao u najboljem redu potrudio se Skijaški klub "Midžor" iz Pirota koji je u saradnji sa Sportskim centrom grada i Ski servisom 02 Pirot na padinama podno Hotela “StarA” organizovao obuku skijanja, grudvanja i sankanje, a sve pod nadzorom iskusnih trenera.

Vremenske prilike nisu baš bile naklonjenje ljubiteljima snega i zimskih sportova, ali utisak je da slaba kiša i realtivno toplo vreme nisu pokvarili užitak i radost svih koji su se našli na „Domu“ , a pre svega dece. Na stazi Planinarskog doma neki od mališana su prvi put stali na skije, a za neke će se svakako zainteresovati iz Skijaškog kluba.

Obuzeti sankanjem i skijanjem deca nisu bila rada da govore u kameru pa smo zamolili neke od roditelja za utiske.

Jovica Cvetković, iz Skijaškog kluba „Midžor“, smatra da je akcija uspešno organizovana. Planinarski dom je u srcu Piroćanaca, jer malo koji od gradova u Srbiji se može porediti s Pirotom u ovom pogledu, koji na udaljenosti od samo dvanaest kilometara na hiljadu metara nadmorske visine ima uslove za rekreaciju na snegu, ali i održavanje sportskih takmičenja. Medjutim, Cvetković smatra da ono što je dala priroda nije dovoljno iskorišćeno i da se na tome mora tek raditi.