Neverovatno! Dragan Stanković, nekadašnji fudbaler i trener, na nelegitimnom skupu, pokušao da izvede “puč” i smeni Milana Tošića, zvaničnog predsednika Kluba

04. jul 2018. 11:30 Sport Pirot Plus Online

Tražim reč, misao kojom da započnem tekst o jednom dogadjaju koji me zaprepastio.

Da pokušam.

Zamislite grupu ljudi, dobrih prijatelja verovatno, možda i onih koji su ubedjivanjem pristali, njih 11 i slovima JEDANAEST, kako ulaze u salu zvanične institucije i potpuno nelegalno, bez ikakvog prava na odlučivanje, jer nijedan od njih nije zvanični član Skupštine, počinju nelegitiman skup na kojem donose nelegitimnu odluku da SMENE!

Da “prevedem”! Pojasnim!

Dragan Stanković, nekadašnji najbolji fudbaler KMF Pirot, kasnije trener, okupio je još deset, da li istomišljenika i bez ikakve pravne osnove, doneo odluku o smeni Milana Tošića-”Čebinca” predsednika KMF Pirot. Interesantno da su medju ,,pučistima,, bili i neki od fudbalera koji su, kada je Dragan Stanković postao trener umesto Milana Tošića, napustili Klub jer nisu mogli da saradjuju sa Stankovićem. Ti isti momci i grupa kolega iz velike Fabrike, sinoć su, bez imalo stida i ljudskog dostojanstva, pokušali da naprave , jeste prejaka reč, ali tako je, da naprave PUČ i preuzmu vlast.

Uostalom pogledajte poziv za ovaj ... ne znam kako da nazovem ovaj nikako ,,slučajan susret,, koji je , takodje, mogao da se održi i u nekom kafiću, na klupama na trgu, Keju, ili u velikoj Fabrici za vreme doručka.

Naravno da nikako ne želimo da utičemo na to ko će raditi, a ko ne, ko će biti predsednik a ko ne samo u KMF Pirot, već i u drugim sportskim kolektivima, i ne samo sportskim, ali sam želeo, istine radi, da vam kažem, na šta su sve ljudi spremni da bi stigli do cilja. Srbija je pravna država, Pirot je ozbiljan grad, ima sve potrebne institucije sistema i sigurno da se ,,partizanskim,, načinom, ne mogu da se smene legalno izabrani ljudi. O ovom slučaju očekuje se reakcija Sportskog saveza čija je članica i KMF Pirot. Boga mi, možda i drugih organa!

Milana Tošića smo danas pozvali u studio. Smatrali smo da je neophodno da se čuje glas i druge strane, ili prve, s obzirom da je legalno izabrani predsednik i da za njegovu eventualnu smenu, mogu da glasaju samo oni koji su ga izabrali, dakle, delegati Skupštine KMF Pirot. Medju ovim ljudima sinoć, nema nijednog TAKVOG !

Milan Tošić je legenda pirotskog malog fudbala. Ekipa ,,Jovan Andjelković,, u kojojsu igrali , takodje majstori malog fudbala, Bobek, Gec... da ne nabrajam, u vreme nezaboravnog Turnira u malom fudbalu u našem gradu, bila je simbol ove igre. Taj Turnir i mnogi zaljubljenici u mali fudbal, bili su prava osnova na kojoj je izrastao Klub za mali fudbal Pirot.

Milan Tošić bio je ideolog, pokretač osnivanja i uz podršku Vladana Vasića tadašnjeg predsednika Opštine, osnovan je Klub na čijem je čelu bio Saša Jovanović. Trener ekipe, naravno bio je Milan Tošić ,,Čebinac,, i za njegovo ime bili su vezani svi uspesi i rast Kluba do Prve lige !

Pogledajte naslovnu sliku. Napravljena je, kada je KMF Pirot postigao najveći uspeh, prvi put ušao u Prvu ligu.

Od 2006. godine kada je osnovan do danas, KMF Pirot postigao je izuzetne rezultate i jedno vreme bio najbolji u ekipnom sportu u Pirotu. Milan Tošić nije mogao da veruje da se sinoć dogodilo nešto, što je uznemirilo ne samo njega i ljude u Klubu, već i pirotsku sportsku javnost.

Sa Milanom Tošićem razgovarali smo i o njegovom uspešnom radu sa mališanima, izabran je za instruktora FSS Srbije za rad sa mladjim selekcijama, izuzetno je cenjen u svetu ne samo malog fudbala u zemlji. Njegov doprinos razvoju ovog Kluba je nemerljiv i jedan je od retkih sportskih radnika koji od prvog dana osnivanja Kluba, ostao veran ovom sportskom kolektivu.

Zbog toga je sinoćni pokušaj smene od strane ,,Draganovih pučista,, neprimeren pokušaj kakvih do sada u pirotskom sportu nije zabeležen! Ukoliko Dragan Stanković i njegovi istomišljenici žele Klub, nema nikakvih smetnji da se organizuju i osnuju novi Klub koji se može zvati ... Postoji jedini mogući put kojim se stiže do vlasti u Klubu, registracija, Agencija za privredne registre, selekcija igrača i takmičenje.

Ovi pokušaji smene ,,u mraku,, iza ledja i bez pravnog osnova dovoljno govore o nekadašnjem odličnom sportisti i njegovim namerama. Nije kasno da Stanković preispita svoje namere i izvini se pirotskoj javnosti!

Takav je bar red, jer put do osnivanja Kluba ne poznaje sinoćne namere!