Neša i Uroš, ili Uroš i Neša, pirotski pobednički tim spreman na nove izazove! Uki, najveći Nešin “proizvod”!

04. januar 2019. 13:30 Sport Pirot Plus Online

Ovih dana razgovoarao sam sa Nešom i Urošem, Urošem ili Nešom. Njih dvojica skoro dve decenije žive "zajednički život". Treninzi, putovanja, takmičenja, radost, tuga, nervoza zbog odluka sudija. Pored Uroša, Neša je trenirao još mnogo dece koja su postali karate šampioni. Ali niko kao Uki!

Živeći u svom gradu, Nenad Djordjević, direktor Sportskog centra zajedno sa svojim timom, suprugom, uradio je brojne projekte i Pirotu podario Zatvoreni bazen, Omladinski stadion, biciklističku stazu, Adrenalin park, Klizalište, Ski terene podno Planinarskog doma...

Još mnogo toga. Sad se sprema još jedan evropski projekat. Prošao je dve kontrole IPA.

Kada sam krenuo u razgovor sve to sam imao u vidu. Kako da spojim ili razdvojim Nešu i Uroša i Nenada Djordjevića kreatora najveće sportske škole u Srbiji i tvorca mnogih projekata koji će ostati generacijama. Da nam decu čuvaju od poroka i vode u sport!

Ovu dilemu, nastavio je da analizira Uroš. Da u pravu je, težak je put do evropskih i svetskih pobeda.

Nekako sam čekao, kroz sve ovo vreme, da kažem svoje mišljenje, da su svi ovi projekti, naravno veliki, ali da je zajedno sa njima Uroš Mijalković najveći Nešin "proizvod", projekat, kako hoćete. Dve decenije skoro je trebalo uložiti!

Mnogi od nas koji volimo ovog divnog momka, strepimo dok čekamo rezultate njegovih nastupa ili gledamo na "WKF live" Majka, otac, sestra, Neša, Ukijevi drugari, devojka sigurno. Čekamo po ceo dan gledajući u kompjuter. Da, ipak svesni da je šampionu najteže !

Neša je nastavio tu Uroševu uznemirujuću priču. Vrh svetski je daleko. Daleko su Tokio, Jokohama, Sidnej, Pariz, Amsterdam... Preteško je, naporni treninzi, obezbediti novac, doživljavati Ukijeve borbe.

Uroš je uspeo da sakupi dovoljno koncentracije, mnogo je toga iza njega, da to podsećanje na prošlo, na ono što sledi. Do Tokija, kao simbola najvišeg vrha, Olimpijade, stiže se užasno teško! Malo će njih moći!

Kada govorim, pišem, razmišljam o Urošu Mijalkoviću, mislim na Novaka Djokovića! Radan, stabilan, skroman, koncentrisan, svestan svega, pametan.

Da Uki je naš Nole!

Završio je fakultet izmedju treninga, svetskih putovanja. Čeka ga master, napravio je s drugarima video igricu koja se gleda u 126 zemalja na svetu.

Uroš, momak ispunjen vrednostima!

I na kraju nije bilo potrebno postavljati pitanje, samo konstatovati. Neša i Uroš, Uroš i Neša, uradili su toliko mnogo, da će Pirot biti tek ponosan, kada postane svestan svega. Širom Sveta, nikada i niko nije toliko puta uzviknuo Uroš Mijalković Srbija Pirot, kao spikeri na zvaničnim velikim takmičenjima. Ne, ništa nije bilo lako ...

Ubedjen sam da priča nije ovde završena. Krenula je nova godina. Mnogo izazova za Nenada Djordjevića direktora Sportskog centra, previše rada, uzbudjenja, ljubavi, vere za Nešu i Uroša, ili Uroša i Nešu.

Krenula je još godina velikih izazova za ovaj pobednički tim!