Neradni dani za prvomajske praznike, ponedeljak i utorak! Vreme u Pirotu pogodno za izlete!

27. april 2017. 09:00 Društvo Pirot Plus Online

Predstojeći praznik rada slaviće se u ponedeljak i utorak. Ako niste bili sigurni kakvo će vreme biti 1. maja i da li uopšte vredi truda organizovati izlet i boravak u prirodi, lepa vest!

Vreme će, na ovaj državni praznik, biti lepo i sunčano. Neradni dani, pošto je u pitanju državni praznik, su i ponedeljak i utorak. U skladu sa tim, organizujte i svoje slobodno vreme, ako ga budete imali.

Mnogi će, zbog Prvomajskog uranka, poraniti ujutru, da na vreme “rezervišu” najbolje mesto na nekom izletištu. U okolini Pirota ima ih dovoljno.

Evo i prognoze vremena do praznika!

U Srbiji će danas tokom dana biti toplo i uglavnom sunčano a na zapadu i severozapadu, posle podne i uveče, uz više oblačnosti, ponegde s kratkotrajnom kišom ili pljuskovima praćenim grmljavinom.

Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata i ponegde na planinama jak, južni.

Najniža temperatura od pet do 15 stepeni, a najviša od 24 do 28 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u petak će biti promenljivo oblačno i toplo s lokalnom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska s grmljavinom, uglavnom u Vojvodini, na zapadu i jugozapadu Srbije.

U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak južni vetar. U subotu pretežno oblačno i osetno hladnije s kišom. Vetar u skretanju na severozapadni.

U toku noći na visokim planinama sneg. U nedelju još ujutro na jugu i istoku ponegde kratkotrajna kiša, u toku dana suvo uz delimično razvedravanje.

Od ponedeljka promenljivo oblačno, uz postepen porast temperature, početkom sedmice uglavnom suvo, a od srede mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavina.

Ivan Dimitrov iz Meteorološke stanice u Dimitrovgradu, rekao nam je podatke zabeležene u 10,30 h za četvrtak 27. april.

T=15 stepeni; Vlaga = 37 % ; Vetar = severoistočni 2-5 m/sek; Minimalna temperatura noćas = 4 stepeni; Maksimalna juče 25 stepeni .

Weather 2 Umbrella , prognoza vremena za Pirot za naredne dane