Nebojša Ivanov: Regionalna deponija izuzetno vredan objekat za Pirotski okrug. Potrebno je samo razumevanje i dobra saradnja. Očekujem veoma brzo, dobre rezultate!

23. septembar 2016. 13:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Kada su nedavno odbornici Gradske skupštine imenovali Nebojšu Ivanova za vršioca dužnosti direktora Regionalne deponije, mnogi su ovu odluku prihvatili sa odobravanjem. Ocenjena je kao vispren stav Gradske vlasti da postavljanjem čoveka iz druge opštine pokažu da žele dobru saradnju i jedinstvo medju opštinama u Okrugu, drugo da je na ovo mesto postavljen čovek bogatog iskustva koji je do sada bio na veoma odgovornim poslovima i važi za izuzetno racionalnog i disciplinovanog . Uz sve to, na ovakav način je konačno „razblokiran” rad regionalne deponije i omogućeno da se u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima aktivnosti nastave.
Prvi razgovor sa Nebojšom Ivanovonom, kao vd direktorom Regionalne deponije započeli smo upravo ovim konstatacijama.

Ivanov je nastavio razgovor tumačenjem drugog dela pitanja, koje se odnosilo na njegovu spremnost da se prihvati veoma odgovornog posla u složenom trenutku u kojem se Deponija nalazi.

Regionalna deponija je izgradjena značajnim sredstvima Evropske unije, dobrim delom učešćem pirotske opštine, izgradnju su pratile u skladu sa mogućnostima i ostale opštine u Okrugu. Radi se o Projektu kakvih je malo u Srbiji. Dalji razvoj je zaustavljen zbog nepostojanja saradnje sa Nadzornim odborom i ostalim opštinama, što će biti veoma važno što pre uraditi. Značajna sredstva blokirana su, neophodno je nastaviti radove u drugoj fazi.

Upravo dalja saradnja sa ostalim opštinama i poštovanje zakonskih propisa treba da ,,razmrse čvor,, i otvore prostor za nastavak projekata.

Posle razgovora obišli smo ,,telo,, deponije. Kako dugo nismo bili na Deponiji, ne našom krivicom naravno, primetili smo da su količine povećane i da se blagovremeno saniraju, prekrivanjem zemlje, što je jedan od zahteva.

Dakle, konačno, Regionalna deponija, na zadovoljstvo ljudi u Okrugu, nastaviće svoj ,,hod,,! Pred Nebojšom Ivanovom, vd direktorom, brojni su izazovi. Uvereni smo da će rezultati biti već uskoro vidljivi!!