Nebojša Ivanov: Regionalna deponija će uskoro biti najbolja u Srbiji!

21. oktobar 2016. 13:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Posle dugog perioda zastoja, 19. septembra imenovan je, a 20, počeo da radi kao vršilac dužnosti direktora Regionalne deponije, Nebojša Ivanov, raniji predsednik Opštine Dimitrovgrad. U prvom razgovoru rekao je da je pred njim veliki posao da se upozna sa dosadašnjim poslovanjem ovog preduzeća. U medjuvremenu održana je i sednica Nadzornog odbora na kojoj je zatraženo da Nebojša Ivanov pripremi kompletnu analizu stanja i predoči najpre Nadzornom odboru, a kasnije, verujemo i odbornicima Pirota, Bele Palanke, Dimitrovgrada i Babušnice.

Danas smo, posle tačno mesec dana, kada smo prvi put razgovarali, bili u kabinetu vd direktora Nebojše Ivanova. On kaže da je dobro razumeo i svoju poziciju , neophodnost saradnje sa zvaničnim organima i da je u ovom periodu uspeo da sagleda stanje.

Sveukupni utisak posle dosadašnjeg rada bio je da Deponija nije imala problem s finansijama, već nije bilo saradnje s Nadzornim odborom i osnivačima. Ono što je značajno za poslovanje Regionalne deponije u narednom periodu je da nadležni organi sagledaju stanje i ,,odvežu čvor,, i dadu odrešene ruke rukovodstvu da realizuje projekte, koji će omogućiti dalji razvoj.

Dakle, posle procedure koja sledi, od sednice Nadzornog odbora, da informacija na sednicama Gradske i opštinskih skupština, Regionalna deponija će nastaviti projekat vredan 300.000 evra i praviti planove za proširenje ,,tela,, Deponije.

Po završetku razgovora obišli smo Deponiju. Dok smo snimali pristizala su vozila pirotskog Komunalca.

O ispunjavanju obaveza korisnika Deponije nismo razgovarali, ono što smo čuli, da Pirot redovno ispunjava obaveze, Dimitrovgrad i Babušnica, uz napor, ali plaćaju, duguje najviše Bela Palanka.