Nebojša Ivanov: Projekat "Reciklirajmo za Pirot" zaštitni znak Regionalne deponije jer sublimira sve aktivnosti u oblasti upravljanja neopasnim otpadom

03. avgust 2022. 12:10 Gradska hronika Pirot Plus Online

Projekat "Reciklirajmo za Pirot" Regionalne sanitarne dponije, koji se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom Pirot i JP "Komunalac", započeo je pre dve godine i u potpunosti je opravdao očekivanja.

Gostujući u emisiji Presing, Nebojša Ivanov, direktor Regionalne deponije, rekao je da je za ove dve godine tokom realizacije Projekta, postavljeno preko 240 metalnih kontejnera - kaveza za prikupljanje PET ambalaže. Kavezi su postavljeni u gradu i na najprometnijim izletištima u okolini. Ove nedelje očekuje se da metalni kavezi za PET ambalažu budu postavljeni i u Krpcu i Poljskoj Ržani. 

Ovih dana, takođe u okviru ovog projekta postavljaju se slični metalni kavezi za prikupljanje kartonske ambalaže. U planu je postavljanje tridesetak kaveza, kaže Ivanov i napominje da će uskoro, ali malo modifikovano biti organizovana akcija "Očisti svoj dom, izbaci sve što ti smeta"

Projekat "Reciklirajmo za Pirot" već je izašao iz svojih planiranih okvira, i predstavlja zaštitni znak ovog Javnog preduzeća, sa osnovnim principom da optpad ne predstavlja problem, već resurs