Natalija Rangelov, Luna taksi Pirot: Napravljena je negativna atmosfera u javnosti. Objavljuju se moje različite izjave! Neka me puste na miru! Hoću na poligraf!

27. novembar 2019. 14:17 Gradska hronika Pirot Plus Online

Incident koji se dogodio u ponedeljak predveče u taksi vozilu Luna taksi iz Pirota, kada je jedan od trojice migranata, koji su bili u taksiju, maltretirao Nataliju Rangelov, inače vlasnicu, izazvala je različite reakcije.

Iako se naša Medijska kuća ne bavi tzv. "crnom hronikom" iz dobro poznatih razloga, odlučili smo da ovom nemilom dogadjaju damo prostora jer ovo više smatramo DRUŠTVENOM HRONIKOM!

Za danas u 12 časova taksisti su zakazali drugi protest po redu, ispred Kampa na četvrtom kilometru. Tokom prepodneva obratili smo se portparolu Policijske uprave za zvaničan stav, saopštenje povodom dogadjaja na 4. kilometru i pokušaja napada na menjačnicu.

Sledeći pravila našeg posla da treba čuti sve strane pozvali smo Slobodana Savovića iz Komesarijata za izbeglice, u Beogradu, koji je zadužen za Centar u Pirotu.

Tačno u 12 časova bili smo ispred Kampa na 4. kilometru. O broju vozila nećemo licitarati, videćete na snimku. Pored taksista, bili su prisutni pripadnici Policijske uprave i grupa naših sugradjana u želji da pruži podršku Nataliji Rangelov.

Proteste su sa terase Kampa pratili migranti.

Dragan Ćirić je jedan od taksista koji je došao svojim vozilom da protestuje.

Tokom snimanja, obratila mi se Natalija Rangelov rekavši da želi da razgovaramo. Razgovor sam prihvatio, mada je ona očigledno mislila da sam jedan od dopisnika listova koji su izveštavali o ovom dogadjaju. Tokom razgovora shvatila je suprotno! Rekla mi je da želi da kaže ISTINU o svemu, jer kako je rekla, citiram: pisalo se svašta!!!

Nataliju smo čuli oko 14 časova. Uznemirena je, jer, kako kaže, sada se čuju različite priče koje ugrožavaju mir u njenoj porodici.


  • Spremna sam da idem na poligraf, poručila je.


Bila je prilika da o Natalijinom poslu - borbi za porodicu - kako je rekla, saznam više detalja.

Smatrali smo da je potrebno ilustrovati šta su sve slali juče i danas neki od pirotskih dopisnika i neki pirotski mediji:

https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3126335-ispovest-taksistkinje-iz-pirota-koju-su-napali-migranti-palili-su-mi-kosu-jedan-hteo-da-me-ljubi

https://www.danas.rs/drustvo/migranti-napali-taksistkinju-u-pirotu-taksisti-protestovali/

https://www.telegraf.rs/vesti/hronika/3126307-pirot-se-digao-na-noge-zbog-taksistkinje-koja-tvrdi-da-su-je-migranti-napali-psovali-cak-i-udarili

https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3365447/migranti-joj-psovali-majku-srpsku-i-palili-joj-kosu-nezapamcen-napad-na-nataliju-24-koja-taksira-u-pirotu

https://www.pirotskevesti.rs/jos-jedan-protest-pirotskih-taksista-ispred-prihvatno-tranzitnog-centra-na-cetrvtom-kilometru/

Kada su taksisti završili protest, pokušao sam da, pošto sam dobio dozvolu, razgovaram sa migrantima iz taksija. Naime, rukovodilac Kampa rekao je informaciju koja do sada nije objavljivana!


  • Dva migranta, od kojih je jedan učestvovao u incidentu , dobili su pre nekoliko dana OTKAZ BORAVKA, na zahtev Policijske uprave i ne nalaze se na evidenciji u Kampu. Posle incidenta, a to je potvrdila i Natalija Rangelov, pobegli su na suprotnu stranu od Kampa. Treći migrant, koji se u Policijskoj upravi vodio kao svedok, otišao je u Kamp. Iako su u Kampu pokušali da ga pronadju kako bih sa njim razgovarao, nisu uspeli. Po jednoj informaciji, otišao je u grad, po drugoj otputovao je u Beograd!


Vladan Vasić, gradonačelnik, danas je na Konferenciji za novinare rekao šta je Gradska uprava preduzela posle incidenta koji se dogodio u ponedeljak uveče.

Nastojali smo da vam omogućimo da čujete sve strane. Reagovanja su različita. Najvažnije u svemu da sačuvamo mir kako ne bi bilo većih posledica. Eventualne probleme, rešava i rešavaće Policijska uprava, Komesarijat i Grad Pirot. Dobro je da ih ne bude!