Nastavlja se uspešna međunarodna saradnja, Gimnazijalci putuju u Francusku

06. oktobar 2016. 09:30 Društvo Pirot Plus Online

Grupa od 26 učenika pirotske Gimnazije u petak, 7. oktobra, putuje u Francusku, u Centar za učenje stranih jezika Kavilon u Višiju. Sa njima ide njihov razredni starešina, profesorka biologije Aleksandra Zdravković, profesor francuskog jezika Ivica Panić i direktor Škole Bratislav Krstić. Prema direktorovim rečima učenici će prvi put imati priliku da tokom celog dana prisutvuju nastavi na francuskom jeziku, a pre toga će polagati test na osnovu koga će biti raspoređeni u odgovarajućim grupama. Pored njih, nastavu će pohađati i njihovi vršnjaci iz Švajcarske, Italije i drugih evropskih zemalja.

Po povratku iz Francuske Gimnazija će 23.oktobra ugostiti saradnike iz Makedonije, a postoji mogućnost da ugoste i saradnike iz Rusije.

Krstić je dodao da je nedavno potpisan sporazum između Francuskog instituta i Gimnazije, u kome je između ostalih jedna od stavki da dvoje učenika iz pirotske Gimnazije mogu besplatno da idu na jednogodišnje školovanje u Francuskoj, u Bezansonu.

Ovom prilikom direktor je istakao uspeh ovogodišnjih maturanata prilikom upisa na fakultete. Od ukupnog broja maturanata 98% njih upisalo je željene fakultete i većina je na budžetu, a jedna učenica je prva na listi na VMA koja upisuje svega 15 studenata, kaže Krstić.