Nastavlja se akcija "Očistimo Sarlah" - vratimo sjaj još jednom "pirotskom biseru"

10. septembar 2021. 06:20 Društvo Pirot Plus Online

U nedelju, 12. septembra, u organizaciji Mesne zajednice Kale očekuje se nastavak akcije čišćenja Sarlaha, koja je započela sredinom avgusta.

Akciju, simboličnog naziva  "Očistimo Sarlah", pokrenilo je desetak meštana ovog naselja, entuzijasta, koji su sopstvenim snagama krčili šiblje i sakupljali otpad, kako bi još jednom biseru Pirota vratili stari sjaj.

Kako su tada najavili pokušaće da akciju omasove i pozovu što veći broj ljudi jer, kako sami kažu sopstvenim snagama neće moći da urede baš sve. Tim povodom gost nešeg Portala bio je Goran Đurić, predsednik Saveta Mesne zajednice Kale koji je pozvao sve radne i vredne ljude, Piroćance, koji brinu o prirodi da se priključe akciji i pomognu da zajedničkim snagama nastavimo tamo gde su stali.

Žalosno je gledati poznato pirotsko šetalište i prelepe vidikovce urasle u korovsko rastinje sa puno plastičnog otpada i neprohodnih staza, kaže Đurić i napominje da svi koji žele da učestvuju u akciji ponesu motorne testere, sekire, trimere za travu, ručne testere, makaze za sečenje i ličnu zaštitnu opremu.