Nastavak modernizacije Tehničke škole

26. jul 2013. 09:32 Društvo Pirot Plus Online


Tehničkoj školi i našoj opštini odobren je projekat vredan preko 300.000 evra namenjenih rehabilitaciji školskih objekata, povećanju bezbednosti u školi, pralogađavanju prostora osobama sa invaliditetima, proširenju školskih prostora za potrebe časova vežbi i praktične nastave, povećanju energetske efikasnosti.


-Projekat podrazumva sitne intervencije u glavnoj zgradi jer smo tu prethodnih godina sve uredii. Prošle godine pustili smo u rad i nekoliko novih laboratorija u onom prostoru koji se zove laboratorijsko radionički i sportski deo ali ostalo je mnogo nerešenih problema, potrebno je u potpunosti zameniti vodovodnu instalciju. Osim instalacija potrebna je potpuna rekonstrukcija prostora između mašinske radionice i fiskulturne sale, dakle prizemlje čitavo, podizanje sprata, forimanje hola, biblioteke toaleta i spajanje sa spratom, dakle topla veza – kaže Božić.


Projekat podrazumeva i rekonstrukciju radionica za saobraćajce i elektroniku na vozilima, počev od instalacija, podova do podizanja sprata gde će se formiratii dva kabineta za inforamtiku, I radionica za elektrotehniku za obnovljive izvore energije i energetiku kaže Božić.


Opština Pirot je sufinansijer projekta, a zajednički predlog Tehnička škole i opštine je već prosleđen "Programu modernizacije škola" kaže Božić i dodaje da će zbog složenosti radova projekat biti realizovan u toku leta 2014. godine.