Nastavak aktivnosti na projektu ADB Multiplatforma

01. oktobar 2013. 12:02 Privreda Pirot Plus Online


Na sastanku Upravnog odbora projekta Jadran Dunav Crno more Multiplatforma, koji je održan krajem prošle nedelje u Solunu predstavnici opštine Pirot i Slobodne zone, kao članovi projektnog tima koji rukovodi realizacijom radnog paketa 3, predstavili su status aktivnosti na realizaciji projekta, kaže Dragan Kostić, direktor Slobodne zone.


-Rezultat ovog projekta treba da bude analiza transportnih tokova, koji je od izuzetne važnosti zato što će omogućiti uvid robe koja će prolaziti Koridorom 10 i kako će drugi projekat da se postavi i radi, a to je projekat izuzetne važnosti projekat intermodalnog terminala. Opština Pirot i ekipa koja to radi, rukovodi najvećim radnim paketom. Dobili smo pohvale i za sada od pet kriterijuma zadovoljena su tri u potpunosti. Svaki kriterijum govori o analizama transportnih tokova koji će se sa rezultatom naći u posebnoj knjizi – kaže Kostić.


Kostić kaže da je značajno pomenuti i sastanak koji je u organizaciji NALED-a održan juče u Ministarstvu za regionalni razvoj, gde su nadležnom ministru prosleđena pitanja o mogućnostima regionalnog razvoja


-Ovom prilikom predstavili smo naše viđenje problema koji se vezuju za regionalni razvoj. Predali smo u pisanoj formi tri pitanja nadležnom ministru o tome šta smatramo da je važno za razvoj Juga Srbije. Govorili smo o merama za podsticaj izvoza, podsticaj investiranja i podsticaj postojećih privrednih aktivnosti – kaže Kostić.