Nasilje nad ženama i dalje zabrinjava VIDEO

02. decembar 2014. 08:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U utorak, 02.decembra u Velikoj Sali SO Pirot održana je tribina u proširenom sastavu Komisije za rodnu ravnopravnost, a povodom kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. Nadica Adamović, predstavnik Komisije za rodnu ravnopravnost, u izjavi za Portal Plus online i Plus radio, rekla je da je ove godine kampanja sa ciljem skretanja pažnje na postojanje i značaj specijalizovanih usluga za podršku ženama koje su preživele nasilje.

- “Šesnaest dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” počelo je Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama 25.novembra, a završava se 10.decembra na Međunarodni dan ljudskih prava, rekla je Adamovićeva u emisiji “Buđenje” na Plus radiju.

Na tribini su govorili predstavnik Opštine Pirot, predstavnica Udruženja „Žene juga“, direktorka Centra za socijalni rad, predstavnik policijske uprave i predstavnik zdravstvenog resora.

Gordana Simonović Veljković iz udruženja “Žene juga” pre početka tribine objasnila je šta obuhvata kampanja “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, a potom je na tribini govorila o trenutnim statističkim podacima koji ukazuju na broj žena koje su žrtve nasilja.

Boban Nikolić, član Opštinskog veća zadužen za oblast vanprivrede, pozdravio je prisutne i otvorio tribinu ispred lokalne samouprave.

Nakon izlaganja predstavnice Udruženja “Žene juga”, o problemu nasilja nad ženama govorila je i Marija Vasić, direktorka Centra za socijalni rad, a potom i dr Suzana Stanković i Dejan Đorđević iz Policijske uprave Pirot.