Naša Akcija danas u Školi "Dušan Radović": Pune kese flaša i papira VIDEO

30. maj 2014. 10:56 Gradska hronika Pirot Plus Online

U nastojanjima da utičemo na promenu svesti o očuvanju životne sredine, pokrenuli smo projekte sa javnim preduzećima Komunalac i Regionalna deponija. Projekti će trajati tokom godine i sadržaće brojne akcije. Prva je Eko trg . Završni deo ove akcije biće 5. juna na Svetski dan očuvanja životne sredine. Ovu Akciju realizovaćemo sa osnovnim školama "Dušan Radović" i "8.septembar" i Predškolskom ustanovom ,,Čika Jova Zmaj,,

Jutros je Akcija započela u Školi Dušan Radović. Učenici su u nastojanjima da razumeju proruku o reciklaži, selekciji otpada, u školu donosili plastične flaše i papir.

Nataša Branković, pomoćnica direktora Škole, kaže da se deci ovih dana govorilo o značaju prikupljanja otpada, ona očekuje dobar odziv.

Zoran Marković, profesor srpskog jezika i književnosti kaže da će pored sakupljanja sekundarnih sirovina ovih dana u školi biti i likovnih radova, pravljenja figura od reciklata , a učenici petog razreda radili su pismene sastave o tomi kako da sačuvamo okolinu u kojoj živimo.

Javno preduzeće Komunalac postavilo je jutros posebne kontejnere za plastiku i papir.

Akcija se 3. juna nastavlja prikupljanjem sekundarnih sirovina u OŠ Osmi septembar.