Napreduju radovi u Vojnegovcu, završni sloj asfalta u ponedeljak. Gradonačelnik Vladan Vasić: Nećemo zaboraviti nijedno selo

15. jul 2023. 14:07 Gradska hronika Pirot Plus Online

U okviru radova na redovnom pojačanom letnjem održavanju juče su počeli radovi od sela Vojnegovac ka priključku na državni put. Radi se o deonici u dužini od 900 metara, delu koji je ostao nedovršen prošle godine.

Zbog ovih radova na ovom delu je potpuna obustava saobraćaja. Preporuka je da se do Vojnegovca koristi put preko Petrovca.

Radove je danas obišao gradonačelnik Vladan Vasić sa svojim saradnicima.

Ovom prilikom gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da su prošle godine asfaltirali deo od magistralnog puta prema Vojnegovcu i obećali da će drugi deo asfaltirati ove godine, što se ovih dana i realizuje. Vasić ističe da bi voleo da ljudi koji žive u Vojnegovcu kvalitetnije žive, a oni koji imaju imanja da se vrate da obrađuju imanja, da poprave kuće i drago mu je što se ruralni turizam u Pirotu sve više razvija.

U osnovnom budžetu grada oko 85 miliona dinara je za putnu infrastrukturu, a uskoro ide javna nabavka za još 60 miliona dinara, najavio je Vasić i dodao da neće zaboraviti nijedno selo.

Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta naveo je da se danas postavlja nulti sloj asfalta, a u ponedeljak će biti završni sloj. Zbog toga će i u ponedeljak biti poptuna obustava saobraćaja od državnog puta do sela. Posle asfalterskih radova u planu je uređenje bankina i još neki manji radovi, rekao je Svilarov.

Na pitanje novinara da li postoji još neko selo u Pirotu sa većim brojem stanovnika koje je problematično i gde su neophodna velika sredstva i pomoć države, gradonalenik Vladan Vasić rekao je da nema, ali ima sela treba i nameravaju da stignu. To su sela Pasjač, Cerev Del, Sinja Glava… Vasić je poručio ljudima da će uraditi sve što je do njih i da će vrlo brzo i te putne pravce značajno popraviti.

Vrednost radova u Vojnegovcu je oko 10 miliona dinara. Radove izvodi firma Kubik trans.