Napreduju radovi u prvoj fazi rekonstrukcije Opšte bolnice Pirot

28. april 2021. 14:14 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić i pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu Milica Golubović danas su obišli radove na rekonstrukciji Opšte bolnice Pirot. Sredstva za rekonstrukciju bolnice obezbeđuje Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. Reč je o izuzetno značajnom i velikom projektu jer će kompletna Opšta bolnica Pirot biti rekonstruisana.

Trenutno se izvode spoljašnji radovi, a u prethodnom periodu zamenjena je stolarija na petom spratu, koji će, prema planu, u okviru ovog projekta, biti uređen i uveden u funkciju.

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika, u izjavi za medije rekao je da je Grad Pirot sa pet miliona finansirao projektnu dokumentaciju za ovaj deo rekonstrukcije bolnice i obezbedili su nadzor za mašinske, građevinske, elektro radove, kao i lice za bezbednost. U ovoj fazi radi se zamena stolarije, krova, pomoćni objekat za solarne kolektore, a nakon toga Grad će finansirati i projektnu dokumentaciju za unutrašnje radove.

Milica Golubović je ispred Grada Pirota zadužena za saradnju sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije. Ona je ovom prilikom istakla da se nastavlja uspešna saradnja i da je u dosadašnjem periodu preko Kancelarije za javna ulaganja u grad Pirot uloženo 657 miliona dinara.  

Kada su u pitanju radovi na rekonstrukciji bolnice, ova faza podrazumeva energetsku sanaciju Opšte bolnice Pirot. Izvođači radova su “M enterijer” i “SIB invest”.

Milica Golubović napominje da predstoje složeni unutrašnji radovi, projektni zadatak je spreman i čeka se saglasnost Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Pored pomenutog uređenja petog sprata, u okviru dvorišta Opšte bolnice Pirot biće izgrađen još jedan objekat gde će preseliti jedno odeljenje.

Direktor Opšte bolnice Pirot, dr Goran Petrović, kaže da sada već imaju ozbiljne radove, postolje za solarne panele je pripremljeno, počeli su radovi na sanaciji hidro i termo izolacije polikliničkog dela, kompletna stolarija na petom spratu je zamenjena i nastavljaju dalje.

Odgovorni izvođač radova Radoslav Minić rekao je ovom prilikom šta je u dosadašnjem periodu urađeno i istakao da se radovi odvijaju po dinamici u skladu sa vremenskim uslovima.

Radovi u okviru prve faze počeli su krajem prošle godine i očekuje se da budu završeni do kraja građevinske sezone. Vrednost ovih radova je 303 miliona sa PDV-om.