Napreduju radovi na uredjenju trga! Uskoro i nova rasveta i prateći mobilijar

29. septembar 2021. 13:27 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Početkom septembra počela je rekonstrukcija trga u centru Pirota na potezu izmedju banke Intesa pa do restorana brze hrane Taze. 

Jedan deo trga već je završen i popločan, a danas su radove obišli Vladan Vasić gradonačelnik Pirota i Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i uredjenje gradjevinskog zemljišta sa saradnicima. 

Kako je rekao Vasić, dinamika radova je zadovoljavajuća. Radi se na površini od ukupno 4000 kvadratnih metara, pa će se na taj način spojiti Beli i Crveni trg. Osim kompletne zamene behaton ploča, menjaće se i rasveta, propratni mobilijar i kišna kanalizacija.

Rok za završetak radova je 60 dana, a izvodjač radova je firma Transkop iz Paraćina.
Kako je podsetio Vasić, sredstva namenjena za rekonstrukciju su iz Ministarstva finansije dodeljena Gradu na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ukupno 60 miliona dinara, od kojih je deo od 46 miliona Grad opredelio za rekonstrukciju trga, a deo od 24 miliona za sanaciju klizišta prema Toplom Dolu. 

Posle završetka radova na trgu, počeće uredjenje i oko zgrade Doma Vojske, a kako je naglasio Vasić, biće regulisano i parkiranje i saobraćaj na pojedinim delovima trga.