NALED naše životne istine! Pokretač dobrih ideja, putokaz kojim će se ići! Svečanost uspešnih! Sedamnaesti rođendan!

08. septembar 2023. 13:28 Društvo Pirot Plus Online

Ovako ću početi još jedan, ili po svemu prvi izveštaj sa jedinstvenog dogadjaja u Belom dvoru. Naš NALED je tradicionalnim Septembarskim susretom, ne samo proslavio 17. godinu postojanja već najavio puteve kojim će se u ovoj zemlji ići. Na zadovoljstvo svih. Naroda, privrednih subjekata, Vlade Srbije, stranih partnera.

 Sinoć nismo imali vremena za razgovor. Violeta Jovanović, kreator mnogo toga dobrog u NALED-a, izvršna direktorka  bila je jedna od ličnosti kojoj je trebalo ukzati izuzetno poštovanje.

Jutros smo dogovorili da posle košarke, a sada slavimo i ulazak u finale Svetskog prvenstva, da sa nekoliko rečenica još jednom iskaže svoje o NALED-u, svečanosti I svemu što će ova USAID-ova institucija raditi nadalje za dobro Srbije.

Violeta Jovanovic <v.jovanovic@naled.rs>

12:42 (2 minutes ago)

   
 

Na tradicionalnom septembarskom , još jednom ,NALED- je okupio  ,ministre , diplomatski , uspešne direktore, da  zajedno proslave  postignute rezultate i spreme  se za sezonu reformi koja sledi. Centralno obraćanje ispred države na susretu je zbog toga imao ministar građevine s čijim resorom smo krenuli u velilku reformu ukidanja konverzije uz naknadu koja je odlagana više od decenije i pozdravljamo viziju i reformski duh ministra da se ova promena desi.

Iza nas je dugih i uspešnih 17 godina a ovu godinu i Septembarski susret, smo odlučili da posvetimo inovacijama, ne samo zbog svega onoga što smo uspeli da uradimo u ovoj oblasti, već i zbog svega onoga što tek planiramo da uradimo u saradnji s Vladom Srbije i uz podršku kompanija kao što je Philip Morris i još 350 naših članova, ali i međunarodnih donatora poput Nemačke razvojne saradnje – GIZ, Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – SIDA, Evropske unije i mnogih drugih. 

Centralna tema susreta se naslanja i na program Startech koji sprovodimo od 2020.uz podršku PMI i u saradnji s Vladom Srbije. Kroz program je dosad podržano 57 start up i inovativnih kompanija, a toj zajednici će uskoro da se priključi i nova generacija grantista inovatora čije ideje ne poznaju granice.

Posebno smo zadovoljni što je među odabranim gostima bila i vaša medijska kuća koja je vršnjak s NALED-om i kojoj ovom prilikom čestitam godišnjicu, kao i vašem uredniku veliki jubilej u profesionalnoj karijeri, hvala vam na svoj podršci i saradnji sve ove godine, da dugo trajete i nižete samo uspehe.

Violeta Jovanović

Izvršna direktorka | Executive Director

..........................................................................................

A sada o zvaničnom delu ovog događaja.

Na početku se kao domaćin obratio  NJ.V. prestolonaslednik Aleksandar Karadjordjević, domaćin skupa.

Zvaničnici skupa, govore na početku svečanosti. Vladislav Cvetković, predsednik UO NALEDA, direktor revizorske kuće PWc, Aleksandar Jakovljević, direktor Filip Moris, Goran Vesić ministar gradjevine

Violeta Jovanović, izvršni direktor NALEDA, ispred članova NALEDA, proglasila je najbolje

 Umetnica, Tanja Banjanin oduševila je prisutne na svečanosti izvodnjem svojih pesama.

 Skupu je prisustvovalo više stotina gostiju