NAJNOVIJE! Milan Tončić: Komunalac radi i gde nije obaveza: Uklonili smo pale borove kod Vzganice. Očistili put do Nišora i Basare!

18. januar 2021. 20:48 Gradska hronika Pirot Plus Online

Milan Tončić, šef Zimske službe Komunalca javio se i večeras sa terena. Tokom poponeva  jedna ekipa ovog Javnog preduzeća radila je na lokalnom putu Pirot – Nišor. Radovi su završeni oko 18.30 h. Put je očišćen, neophodna je oprezna vožnja jer na nekim delovima ima snega.

Oko 19 h  Milan Tončić nam se javio sa puta prema Rsovcima. Na mestu Vzganica, pali su borovi na put. Ekipa Komunalca je uklonila borove, ali je problem ostao javlja Tončić

Očišćeno  je , ali ima i sporna  tri drveta koja ugrožavaju bezbednost i sklona su da padnu. Biće isečena od strane Komunalca i ista će biti uklonjena sa kolovoza.

U 19.40  Milan Tončić nas je pozvao , rekao je da je prolaz bezbedan.

Morali smo da isečemo stabla, kako bi obezbedili, jer su bila sklona padu.  Moram da podsetim da ovaj put održava Trejsi. Da je naš direktor Boban Tolić razumeo problem i dozvolio da nastavimo za put prema Rsovcima. Neka znaju ljudi da Komunalc reaguje i radi i tamo gde nisu obaveze.

Oko 20 časova Jesko Tončić, pozvao nas je ponovo. Baterija je pri kraju.

Nastavili smo prema selu Basara. Ovde je hladno, minus osam, duva jak vetar, ima nameta i do 30 cm.

Oko 21h dok je temperatura padala i vetar nanosio namete, radnici Komunalca, javlja naš prijatelj, vredni i uporni Milan Jesko Tončić, sa kojim smo se često čuli, očistili su put.

Onaj "kum portalče"  je "ni kriv ni dužan" znajući da to zapovest postoji na "tacni" dobio foto!

Nije li "državni činovnik"  bio u obavezi da javi svim medijima da je put za Rsovci u prekidu!?

  Ekipe Komunalca biće pripravne i tokom noći. U slučaju padavina, reagovaće se i u gradu i na lokalnim putevima.