NAJNOVIJA VEST: Povredjeni radnici Tigar Tyres-a zbrinuti u Nišu, lečenje nastavljaju u Nemačkoj

24. april 2015. 10:48 Društvo Pirot Plus Online

Juče oko 12.30 h došlo je do kratkog nestanka struje u fabrici Tigar Tyres. Prema prvim saznanjima, došlo do varničenja u delu Valjare. Tom prilikom, šestorica zaposlenih je povređeno i hitno prevezeno u Opštu bolnicu Pirot. Trojica povredjenih zadržani su u Opštoj bolnici u Pirotu, a trojica su prevezena u Niš na dalje zbrinjavanje, saopštio je Centar za komunikacije Tigara Tajersa.

Povredjeni radnici koji su prebačeni u Niš su u stabilnom stanju ali sa teškim, dubokim opekotinama od preko 50 posto opečenih površina, rekla je u emisiji Plus Radija, jutros oko 8,45, direktorka Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KC Niš, Jadranka Paravina.

Dr Jadranka Paravina direktorka Klinike za plastičnu hirurgiju Kliničkog centra Niš

“Posle prijema na Kliniku zdravstveno stanje sva tri pacijenta bilo je stabilno bez obzira na težinu povreda. Bili su adekvatno zbrinuti u Pirotu i moram da pohvalim prirotske lekare, moje kolege koji su profesinalno i stručno reagovali.

Dva pacijenta su premeštena na Odeljenje intenzivne nege kardio hiruške klinike, a jedan je zadržan na Klinici za plastičnu hirurgiju.

Tokom noći stanje pacijenata bilo je takodje stabilno, u skladu sa očekivanim tokom koji se dešava posle takvih vrsta povreda. Sa menadžmentom Fabrike smo u stalnom kontaktu i dobili smo predlog da se pacijenti prebace preko Frankfurta u Bohum u Nemačkoj gde postoje daleko bolji uslovi za njihovo lečenje i negu. Tri aviona su jutros u 5 časova sletela na niški aerodrom, u toku je sredjivanje pasoša i neoophodne dokumentacije i svakog časa će pacijenti biti prebačeni u Bohum", kaže dr Jadranka Paravina, direktorka Klinike u Nišu.

Posle razgovora sa doktorkom Jadrankom Paravina, stiglo je i zvaničlno saopštenje Kliničkog centra Niš, upućeno preko media centra Niš.

Dr Goran Petrović, direktor, u jutrošnjoj izjavi za Plus radio i Portal Plus online, razgovarali smo oko 9 časova, rekao je da je Menadžment Tigar tyresa zahtevao da trojica povredjenih radnika koji su u Nišu imaju najbolju moguću zdravstvenu zaštitu koja postoji u Evropi.

Kako u Srbiji ne postoji najsavrmenija tehnika za saniranje ovakvih povreda, Menadžment je hitno reagovao sinoć i tri aviona su jutros u zoru bila na niškom aerodromnu. Pretpostavljam da su u ovim trenucima poleteli za Nemačku. Na Univezitetskoj klinici u Bohumu postoje najsavremeniji uslovi za tretman i to je razlog zbog čega su preduzete adekvatne mere. Očekujemo da će sa povredjenim radnicima sve biti u redu .

Dr Petrović govorio je i o stanju radnika koji su smešteni u pirotskoj Bolnici.

Pacijenti su na Odeljenju hirurgije, dva na Odeljenju poluintenzivne nege, a jedan na Odeljenju opšte nege. Dr Aleksandar Lilić jutros je obradio šaku jednom od pacijenata. Očekujemo svakog časa dolazak ljudi iz menadžmenta Tigar tyresa.

Nadamo se najboljem. Povredjeni imaju manje površine opekotina kolena, potkolenice, ruke, a kod jednog i opekotine po licu. Odredjene su ekipe koje stalnoi dežuraju, pacijenti su pokriveni potrebnom terapijom, imamo sav potreban tehnički materijal koji je potreban za lečenje. Očekujemo da će uskoro neko od trojice pacijenata biti pušten na kućno lečenje, rekao je Dr Goran Petrović, direktor Opšte bolnice Pirot

SAOPŠTENJE TIGAR TYRES-a POVODOM INCIDENTA U VALJARI KOJI SE DOGODIO 23.APRILA 2015.

Pirot, 24. april 2015.

Nakon jučerašnjeg incidenta u fabrici Tigar Tyres, trojica povređenih radnika, koji su sinoć zbrinuti u Kliničkom centru Niš, prebačeni su jutros oko 10 sati sa Aerodroma Niš u Nemačku, u pratnji lekara međunarodne zdravstvene organizacije SOS International.

Povređeni radnici će biti smešteni u jednu od klinika u Nemačkoj kako bi dobili najbolji dalji medicinski tretman.

Trojica povređenih radnika, koji se nalaze u Opštoj bolnici Pirot su u stabilnom stanju i pod stalnim nadzorom lekara.

Tigar Tyres je u kontaktu sa porodicama povređenih kolega, i obezbeđuje svu neophodnu pomoć i podršku.

Istraga o incidentu je još uvek u toku i kompanija Tigar Tyres pomaže rad institucija koje su uključene u istragu.

Nove informacije ćemo dostaviti čim ih budemo imali.

Služba za komunikacije

Tigar Tyres