NAJNOVIJA VEST! Uroš Mijalković osvojio bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u Čačku!

26. april 2019. 18:14 Sport Pirot Plus Online

Uroš Mijalković, trostruki prvak Srbije u karate u kategoriji -84 kgr. osvojio je danas, na Veliki petak, bronzanu medalju na 21.Prvenstvu Balkana u Čačku.

U prvoj borbi, koja je ujedno bila i najbolja borba u ovoj kategoriji, Uroš je poražen od odličnog bosanskog šampiona Hamze Čajića, preglasavenjem sudija sa 4:3. Zahvaljujući tome što je Čajić pobedjivao svoje rivale i stigao do finala, naš takmičar je nastavio borbe za bronzanu medalje. U sledećem kolu , u repasažu Mijalković je najpre savladao Bugarina Stojčeva sa 3:0.

U trećem kolu u , takodje kvalitetnoj i neizvesnoj borbi naš šampion pobedio je Murata Vegina iz Makednonije sa 1:0.

I konačno u meču za bronzanu medalju, Uroš Mijalković je ponovo dominirao i pobedio hrvatskog šampiona Rent Rešetara sa 3:0

U finalu su se nadmetali naš Vladimir Brežančić, koga je Mijalković pobedio na Državnom prvenstvu i Hamza Čajić.U finalu je Brežančić pobedio Čajića.

Takmičenje je počelo jutros u 9 časova. Mijalković je poslednju borbu imao posle 15 h. Nenad Djordjević, trener Uroša Mijalkovića rekao nam je da je Uroš imao odličan nastup i da je zbog jakog žreba, radio je protov jednog od najboljih takmičara, poražen u prvom kolu.

- Slobodno mogu da kažem, da je bilo koji drugi protovnik bio u prvom kolu, da bi se Uroš Mijalković borio u finalu. Murat Čajić je teškom mukom pobedio Uroša, da bi do finala ubedljivo pobedjivao sve rivale. Podatak da je Čajiću protivnik u finalu naš Vladimir Brežančić, koga je, pored Cvrkote, Uroš pobedio na Prvenstvu Srbije kada je osvojio titulu, onda je potpuno jasno da smo danas mogli da imamo titulu prvaka. Medjutim, radi se o izuzetno jakom, kvalizetnom takmičenju i Uroš Mijalković je osvajanjem bronzne medalje, u mečevima sa prvacima zemalja, pokazao da je potpuno sazreo kao takmičar i da će na predstojećim svetskim takmičenjima uz bolji žreb, postizati još bolje rezultate. Ako je u nekom sportu žreb značajan činilac za plasman, onda je to u karateu, rekao nam je Nenad Djordjević.

Na Veliku subotu, na program su mečevi u ekipnoj konkurenciji. U ekipi Srbije nastupiće i Uroš Mijalković, borbama će prisustvovati i Nenad Djordjević, koji će se, posle takmičenja, sa Urošem vratiti u Pirot, gde će naš šampion provesti praznike.

Neposredno posle meča čestitali smo Ukiju bronzanu medalju. Veoma brzo stigao je odgovor šampiona.

"Hvala čika Nešo. Izgubio sam tesno od Bosanca 4:3, prvi meč, nisam najbolje ušao. Ali sam u repasažu odlično radio i dobio 3 meča bez izgubljenog poena. Sutra radimo ekipno.
Breza je dobar bio, borio se lepo. Videćemo u finalu kako će, nadamo se zlatu
Shodno emotivnom pražnjenju posle EP, ovo je odličan rezultat i zadovoljan sam. Moglo je zlato, ali biće prilika".

Koliki se značaj pridaje Balkanskom šampionatu govori i podatak da Prvenstvu prisustvuje predsednik Evropske i svetske karate federacije Antonio Ortueta Espinosa.

Predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper, rekao je na otvaranju Šampionata, da je Balkan najtrofejnija regija u Evropi na osnovu osvojenih odličja na evropskim i svetskim šampionatima.

Na takmičenju učestvuje više od 500 seniora.