NAJNOVIJA VEST !!! Nezvanično saznajemo : Kompanija Miroglio groop Italija jedina od četiri zainteresovana kupca uplatila depozit od 126.200.000 dinara! Eduardo Miroljo ( Mirolglio), vlasnik, već boravio u Pirotu !

26. oktobar 2017. 13:23 Privreda Pirot Plus Online

Da li će šesti pokušaj prodaje nekada jugoslovenskog tekstilnog giganta biti uspešan ? Da li će , treći po redu privatni vlasnik ove nadaleko poznate konfekcijske kuće, biti bolji od prethodnika? Naša informacija koju smo objavili ovih dana , a kojiu su preneli vodeći srpski listovi i agencije , najverovatnije , biće, kao i sve do sada, tačna!

Prema informacijama bila su četiri zainteresovana kupca , dva iz inostranstva i dva iz Srbije. Kako nam je rekao naš izvor, kada se pojavila italijanska firma, ostali potencijalni vlasnici Prvog maja odustali su od kupovine

Podsećamo trebalo je uplatiti 126 miliona i 200 hiljada dinara. Procenjena vrednost imovine Kompanije je oko 631 milion, a početna cena je dvesta miliona dinara.

Prema našim saznanjima Miroglio groop ima svoje fabrike širom sveta. Od prošle godine kupio je i fabriku u Slivenu, a vlasnik je 51 posto dimitrovgradske Slobode. Vlasnik je i jedne od najvećih vinarija Italiji. Kompanija radi i u drugim oblastima biznisa.

Posle obilaska AHA Mura Prvi maj, Eduardo Miroljo izjavio je , da će , ukoliko bude vlasnik Prvog maja, zaposliti oko 1000 radnika i raditi žensku i mušku konfekciju. U planovima je i kupovina proizvodnih pogona koji su u vlasništvu Industrije odeće Prva maj AD.

Zvanično nadmetanje je u petak u 12. časova

http://www.mirogliogroup.com/it/

Evo još nekih osnovnih detalja o verujemo budućem vlasniku AHA Mura prvi maj.

Osnovana u Albi 1947. godine, Miroglio Tektile posluje sa tri proizvodna postrojenja u sektorima: tkanine, prediva, transfer papir i tehnički filmovi. Ulaganja u tehnološka istraživanja i inovacije u poslednje tri godine su iznosila više od 30 miliona evra, što je doprinelo da Miroglio Tekstile bude jedan od glavnih evropskih igrača.

Garancija za proizvodnju štampe koja je u potpunosti sledljiva i proizvedena u Italiji

Italijanska kreativnost, dizajn i knov-hov.

Istorijsko nasleđe preko 50.000 obrazaca

Izrada preko 3.500 šablona godišnje

Proizvodni kapacitet preko 50 miliona metara godišnje

Prilagođavanje usluge, sa šansom da prilagodite kreativnost i veličinu šablona u skladu sa potrebama kupaca

Servis, štampa i brzina isporuke

Velika briga o društvenoj odgovornosti i pitanjima ekološke održivosti

Godine 1976. Miroglio Grupa je stvorila novu poslovnu jedinicu, s ciljem istraživanja sveta transfera. Tada je Sublitek rođen, danas jedna od najrelevantnijih kompanija u svetu tehnologije prenosa, zahvaljujući kojoj Miroglio Tekstile sada može prevesti bilo koji uzorak ili dizajn na papiru i filmu, obogaćujući materijale kao što su: tkanina, koža, PVC, aluminij i čelik (COILS).

Miroglio prediva

Osnovana 1981. godine kako bi zadovoljila potrebe Grupe, filijala prediva se brzo razvila i postala lider na svetskim tržištima. Oblast je specijalizovana za preradu pamučnog prerađenog prediva čija proizvodnja se obavlja u tuniskoj fabrici Boumerdes.