NAJNOVIJA VEST: Italijanski Miroljo (Miroglio) danas, petak, 27.oktobar kupio AHA Mura Prvi maj. Bankarska garancija za depozit koju je obezbedio treba da bude aktivirana za pet dana.

27. oktobar 2017. 18:00 Privreda Pirot Plus Online

Kako javlja naš novinar Ljubiša Stojanović, koji je prisustvovao javnom nadmetanju, završena je prodaja imovine Aha Mura Prvi Maj. Jedini kupac bila je firma "E.Miroljo d.o.o. Dimitrovgrad" (Miroglio), Balkanska 94, koja je obezbedila bankarsku garanciju za depozit u visini od 126 miliona i 200 hiljada dinara i time ispunila uslov da učestvuje na javnom nadmetanju. Samim tim, pošto je ispunila sve uslove u skladu sa Zakonom o stečaju, stečajni upravnik Miroljub Dimitrijević proglasio je prodaju uspešnom, a kupac se obavezuje da u roku od pet dana uplati depozit u dinarskoj vrednosti. Ako to ne uradi biće aktivirana bankarska garancija kod Uni kredit banke.

Značajnom dogadjaju po nekadašnje radnike AHA Mura Prvi maj, bili su prisutni, predstavnici banaka, najvećih poverilaca i niko nije imao primedbe na postupak prodaje. S obzirom da se radi o četvrtom javnom nadmetanju, Odbor poverilaca nema obavezu odlučivanja.

Eduardo Miroljo u izjavi za Portal Plus online rekao je da je već dugo prisutan u tekstilnoj industriji u ovom delu Evrope, pre svega Bugarskoj gde upošljava preko 2.000 radnika, ima svoje pogone u Dimitrovgradu i na ovaj način planira da proširi svoju proizvodnju. Za početak, kako je istakao, planira upošljavanje oko 500 radnika.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota u ekskluzivnoj izjavi za Portal Plus online kaže da ovo jeste dobra vest za sve nas ali da ipak treba sačekati da se proces kupovine u potpunosti završi.

Rodoljub Ćirić, predsednik Okružnog odbora samostalnog sindikata, rekao je da je dobro da se konačno pojavio, veruje, ozbiljan kupac i da je procedura u potpunosti poštovana.

Sledi i video izveštaj našeg novinara Ljubiše Stojanovića i ekskluzivni razgovor sa Eduardom Miroljom, vlasnikom Kompanije !

Tačno u 12 časova, kako je i predvidjeno, stečajni upravnik Miroljub Dimitrijević, otvorio je javno nadmetanje. Prenosimo autentičan snimak sa javnog nadmetanja za kupovinu imovine Kompanije AHA Mura Prvi maj Pirot.

Kupac iz Italije, Eduardo Miroljo, vlasnik je nekoliko preduzeća u Evropi iz tekstilne grane. Od nedavno posluje u Bugarskoj gde u svojim proizvodnim pogonima upošljava preko 2.500 ljudi. Ima pogon i u Dimitrovgradu. Veoma je zadovoljan što će proširiti svoju proizvodnju i u Pirotu gde namerava da u početku uposli najmanje 500 radnika.