Definitivno, radovi na prodajnom objektu nemačkog trgovinskog lanca LIDL, najvećeg u Evropi, u Pirotu počinju 5. marta. Završetak radova 5. novembra 2019. godine

20. februar 2019. 13:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Ono o čemu se već duže vremena govori kao jednoj od "vesti godine" ostvariće se. Prema pouzdanoj informaciji koju imamo iz sigurnih izvora, Kompanija Lidl 5.marta počinje gradnju objekta u Pirotu. Poznato je da se prostor prodajnog objekta nalazi pored Nišave, odmah do Restorana Gazela . Prema ugovoru koji je potpisan sa izvodjačem , radovi bi trebalo da budu završeni 5. novembra 2019. godine.


Kako je poznato da je ova svetska firma izuzetno pouzdana u svim oblastima, treba očekivati da će Pirot krajem godine biti na spisku gradova koji će imati prodajni objekat ove svetske marke.


Kompanija Lidl Srbija otvorila je do sada 16 prodavnica u 12 gradova širom Srbije, od čega pet u Beogradu.


Potrošačima je na raspolaganju 1.500 brendova, a od toga čak 350 iz domaće proizvodnje.


Samo u domenu voća i povrća uspostavljena je saradnja sa više od 25 dobavljača iz Srbije.


Zaposleni u Lidl prodavnicama će imati petodnevnu radnu nedjelju, a zahvaljujući elektronskoj evidenciji, kompanija će plaćati i poštovati svaki minut njihovog rada, poručuju iz Lidla.Lidl je otvorio pet prodavnica u Beogradu. Vrata ovog trgovinskog lanca otvorena su i u Boru, Kragujevcu, Nišu, Leskovcu, Smederevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu, Novom Sadu i Zrenjaninu.


Danas je Lidl najveći diskontni trgovinski lanac "broj 1 u Evropi". Maloprodajni lanac Lidl deo je Sćwarz (Švarc) grupacije čije je sedište u Nekarsulmu u Njemačkoj.


Prva Lidl prodavnica otvorena je 1973. godine u gradu Ludvigshafenu, a već krajem 80-ih godina postojalo je više od 600 prodavnica Lidla samo na području tadašnje Zapadne Njemačke.


Veliko, novo tržište, otvoreno je 1989. godine padom Berlinskog zida, kada Lidl počinje da se širi i u istočni deo zemlje.


Lidl u ovom trenutku postoji u 27 zemalja Evrope i SAD, a njegova mreža broji više od 10.500 savremenih diskonta i zapošljava oko 260.000 ljudi.


Lidlovi proizvodi se skladište u više od 150 logističkih centara širom sveta.


Prema podacima međunarodne grupe za analizu tržišta "LZ Retailytics"-a, Švarc Grupa (Kaufland, Lidl) kao najveći evropski maloprodajni lanac prehrambenih proizvoda je u fiskalnoj 2017. godini ostvarila prodaju od 96,9 milijardi eura.