Najbolji učenici sportisti još jednom osvetlali obraz svojih škola i grada Pirota

23. jun 2022. 13:44 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Velikoj sali Gradske skupštine danas su uručena priznanja i diplome najuspešnijim učenicima sportistima koji su učestvovali na Školskim igrama. 

Kako je rekla Miroslava Đordjević, ispred Saveza za školski sport grada Pirota, naši osnovci i srednjoškolci takmičili su se u 11 sportova i postigli su zapažene rezultate. 

Uspeh na takmičenjima svakako ne bi bio moguć bez podrške Gradske uprave. 

Svečanoj dodeli je prisustvovao Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota koji je rekao da je Pirot još jednom pokazao da je grad sporta, a da je podrška učenicima u njihovim školama ključna za njihovo dalje profesionalno bavljenje sportom. 

Naši učenici bili su uspešni u streljaštvu, stonom tenisu, atletici, gimnastici, fudbali, rukometu, basketu 3x3, plivanju. 

Najbolji medju najboljima - Učenik i učenica sportista za ovu godinu u osnovnoškolskom uzrastu su Mihajlo Džunić i Ana Mateović, oboje iz OŠ "8.septembar"

Najbolji učenik i učenica sportisti za ovu godinu u kategoriji srednjih škola su Maša Dzunić i Đordje Mitov, oboje iz Ekonomske škole

Maša je izostala sa ove dodele, ali je za medije govorio Djordje Mitov, fudbaler koji je već u statavu prvog tima Radničkog. 

Za Plusonline o svojim uspesima i planovima govorila je i Sara Jelenkov iz Gimnazije, koja je proglašena za najbolju plivačicu. 

Pogledajte kompletni spisak nagrađenih učenika i učenica: