Nagradjeni pirotski učenici za uspehe na republičkim takmičenjima

05. jul 2019. 14:15 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Velika skupštinska sala danas je bila gotovo tesna da primi najuspešnije djake pirotskih osnovnih i srednjih škola, njihove roditelje, direktore i nastavnike. Sa mnogima od njih razgovarali smo tokom prethodne školske godine, s obzirom da smo konstantno pratili njihove uspehe na takmičenjima počev od školskog do republičkog nivoa, gde su osvajali jedno od prva tri mesta, za šta su danas i novčano nagradjeni.

Učenicima je najpre pozdravila i na postignutim uspesima čestitala Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu. Ona je istakla su nagrade pripremljene za 47 učenika koji su ostvarili jedno od prva tri mesta na nekom republičkom takmičenju, dok je medju njima desetoro učenika posebno nagradjeno s obzirom da su oni ostvarili uspehe na nekoliko takmičenja.

Gradonačelnik Vladan Vasić, čestitajući im na postignutim uspesima rekao je da je ovo još jedan od načina da se pokaže da se trud isplati i da grad drugu godinu na ovakav način nagradjuje uspešne učenike. Značajna sredstva se već, prema Vasićevim rečima, izdvajaju za organizaciju takmičenja, za učeničke i sportske stipendije, ali i za rad škola i vrtića, kao i usavršavanje nastavnog kadra. Ukupno preko 3 miliona evra, istakao je Vasić.

Usledilo je uručenje nagrada. Za prvo mesto 13.000, drugo 11.000 dinara i treće mesto 9.000 dinara. Posebna nagrada za uspehe na više takmičenja iznosila je 15 hiljada dinara.