Nagrade za najbolje učenike Pirota koji su briljirali na Republičkim takmičenjima

30. jun 2021. 12:22 Društvo Pirot Plus Online

U Velikoj sali Gradske uprave Pirota danas su uručene novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su postigli zapažene rzultate na Republičkim takmičenjima. 

Kako je rekao Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, ove godine je nagrađeno 50 učenika koji su osvojili jedno od prva tri mesta na Republičkim takmičenjima. 

Sa 12.000 dinara nagrađeno je osam učenika koji su osvojili prva mesta, 15 učenika sa osvojenim drugim mestom nagrađeno je sa 10.000 dinara, osam učenika sa osvojeim trećim mestom nagrađeno je sa osam hiljada dinara, a 19 učenika sa dva ili više rezultata na Državnom prvenstvu nagrađeno je sa 14.000 dinara. 

Vasić je rekao da gradska uprava izdvaja 1.500.000 dinara za prevoz, ishranu i smeštaj učenika na takmičenjima, blizu 900.000 dinara za nagrade, kao podstrek i sa željom da učesnici osvajaju što više nagrada. 

Danas je, još jedanput, nagradjen Marko Stojanović, djak generacije Gimnazije kao učesnik na Republičkim takmičenjima iz Francuskog jezika i matematike, ali i Aleksandar Marinkov iz Tehničke škole koji je osvojio drugo mesto na Republičkom takmičenju iz multimedije za film na temu Moj svet u doba pandemije

Pored današnje svečanosti, pre nekoliko dana podeljene su i nagrade najboljim učenicima generacije i najboljim sportistima, učesnicima na školskim prvenstvima.