Nagrade se nižu. Pirotski kačkavalj Mlekarske škole - Robni brend godine

09. jun 2021. 12:26 Društvo Pirot Plus Online

Кao uvertira ovogodišnjeg 88. međunarodnog Poljoprivrednog sajma koji se tradicionalno održava u Novom Sadu, održano je takmičenje u kvalitetu prehrambenih proizvoda.

  Mlekarska škola „Dr Obren Pejić“  je učestvovala u kategoriji mlečnih proizvoda, sireva i sladoleda sa četiri proizvoda: pirotski kačkavalj od kravljeg mleka sa geografskom oznakom imena porekla, pirotski kačkavalj mešanac, beli sir-kravlji i beli sir koziji. Svi proizvodi kojim se predstavila Mlekarska škola ocenjeni su visokim ocenama.

Dve velike i dve zlatne medalje će krasiti prostorije Mlekarske škole iz Pirota, kao dokaz održivosti kvaliteta proizvoda mlekarske radionice. Od ostalih proizvoda koji su prezentovani na takmičenju, posebno se izdvojio pirotski kačkavalj od kravljeg mleka sa geografskom oznakom imena porekla, koji je ocenjen maksimalnim brojem bodova 100/100, rekao je u izjavi za Portal Plus online Nenad Đorđević, direktor Mlekarske škole. 

Ponosni smo jer naši proizvodi godinama unazad osvajaju zlatne medalje, imamo odličnu sirovinu koju nam je priroda dala i uz stručni kadar rezultati ne izostaju.  Kao logičan nastavak ovog takmičenja u kvalitetu,  juče je održana manifestacija Etno brend godine, na kojoj je Pirotski kačkavalj Mlekarske škole proglašen za najbolji Robni brend u Grupi mleko i mlečni proizvodi. Pored naše škole, nagradu je dobio i Dalibor Tošić, za Pirotsku peglanu kobasicu,  istakao je direktor Đorđević. 

Mi smo obrazovno vaspitna ustanova i naš cilj je da iznedrimo dobre mlekare, pekare, operatere, jednom rečju kvalitetnu radnu snagu. To je naša osnovna delatnost, otuda se i količine sirovina koje prerađujemo nešto drastiično ne povećavaju. Od prošle godine sa uvođenjem organske proizvodnje i organiskih proizvoda, odobreno nam je povećanje dnevne količine mleka za 500 litara, na 5,5 tona. To je neka optimalna količina, posebno ako imamo u vidu najave da će od septembra početi sa radom i velika Mlekara, što je za naš izuzetno dobra informacija, kaže Đorđević.

Ovogodišnji 88. međunarodni Poljoprivredni sajam u Novom Sadu planiran za period od 18-24. septembra, kada se očekuje i zvanična predaja nagrada.