Nagrade i pohvale za humane Piroćance. Crveni krst Pirot obeležio Međunarodni dan dobrovoljnog davanja krvi

15. jun 2021. 13:21 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Svečanoj sali gradske uprave Pirota, povodom Međunarodnog dana dobrovoljnog davanja krvi, Crveni krst Pirot je, tradicionalno i svečano uručio priznanja dobrovoljnim davaocima krvi i nagrade ucenicima sa najboljim radovima na konkursu "Krv život znači". 

Pre samog čina uručenja, prisutnima su se obratili Sanja Stanković, sekretak Crvenog krsta u Pirotu, Vladan Vasić gradonačelnik Pirota, kao i doktorka Marina Džunić Milošević, ispred Opšte bolnice Pirot. Svi su se složili u jednom, a to je humana misija Piroćanaca, dobrovoljnih davaoca krvi, ali i učenika koji su učestvovali na konkursu. 

I ove godine je konkurs "Krv život znači" izazva veliko interesovanje među učenicima.  Najbolji literatni rad od prvog do četvrtag razreda imala je Nina Colić, učenica OŠ Vuk Karadžić, dok je od petog do osmog razreda najbolje pisala Sara Miljković, učenica OŠ 8.septembar. 

Na likovnom konkursu prvu nagradu osvojila je Mila Pavlović, učenica OŠ 8.septembar u kategoriji od prvog do četvrtog razreda, dok je u kategoriji od petog do osmog, opet bila najbolja Sara Miljković

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, nakon uručenja prigodnih ploklona za učenike, podelio je i priznanja redovnim dobrovoljnim davaocima krvi. 

Za 75 davanja priznanje je dobio Miljan Djordjević, za 50 davanja Zoran Krsić, a za 35 davanja Saša Džunić, Zoran Panić i Miodrag Tolić. 

Saša Džunić, jedan od nagradjenih i stalnih davalaca krvi, rekao je da je prvi put krv dao "iz šale", kako bi dobio slobodan dan na poslu, ali da je tek kasnije shvatio značaj ovog čina. 

Inače, gradska organizacija Crveng krsta Pirot, ovom svečanošću je danas obeležila Međunarodni dana dobrovoljnog davanja krvi, koji se svuda u svetu obeležava 14.juna. Toga dana je u Beogradu Sanja Stanković u ime naše organizacije primila priznanje od organizacije Crvenog krsta Srbije.