Nagrađeni najuspešniji sa 15. Čitalačke značke. Danas druženje sa piscem, sutra dečja predstava

10. jun 2024. 13:50 Kultura Pirot Plus Online

Povodom završetka 15. Čitalačke značke u sali Doma kulture danas i sutra organizuje je dodela nagrada učesnicima, uz prigodan program.

Danas je za decu od 3. do 7. razreda organizovano druženje sa piscem, a sutra će učenici prvog i drugog razreda uživati u predstavi “Mala princeza”.

Pisac Tode Nikoletić danas je imao priliku da se druži sa decom Pirota i da ih upozna sa svojim stvaralaštvom.

U izjavi za medije Tode Nikoletić je istakao da deci treba pružati što više kulturnih sadržaja jer smo, kako je rekao, zapali u kulturnu krizu gde su deca zapostavljena u mnogim oblastima. Važan je kontakt uživo, kao što je danasšnje druženje i tu treba tražiti one izdanke koji će biti identitet našeg naroda, poručio je Nikoletić.

Na početku svečanosti deci se obratio gradonačelnik Vladan Vasić uz poruku da čitaju knjige i da kroz čitanje prožive mnogo avantura.

Direktorka Narodne biblioteke Pirot, Bojana Ćirić, smatra da su kroz Čitalačku značku postigli cilj da knjiga dođe do svakog deteta i da pokažu da knjiga ima pravu vrednost.

Ove godine se za manifestaciju Čitalačka značka prijavilo 700 učenika, mnogo više nego prošle godine, naglasila je direktorka Narodne biblioteke i dodala da se nada da će iz godine u godinu biti sve više dece.

Najuspešniji učesnici ovogodišnje manifestacije dobili su prigodne nagrade, a učenici koji u kontinuitetu učestvuju od 1. do 7. razreda biće dodatno nagrađeni.