Nadica Adamović: Sve mere iz oblasti društvene brige o deci se nesmetano sprovode

23. septembar 2022. 13:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Iz budžeta Grada Pirota svake godine se izdvajaju značajna sredstva sa ciljem pružanja podrške porodicama sa decom. Ove godine za te namene izdvojeno je 61.365.000 dinara.

Od toga za realizaciju Lokalnog plana akcije za decu predviđeno je 8.375.000 dinara, za vantelesnu oplodnju 2.600.000, novčanu pomoć za treće dete u porodici 14.000.000, novčanu pomoć nezaposlenim majkama 5.760.000 dinara i slično.

Ove i sve ostale mere realizuju se bez problema, kaže za portal Pirot Plus onlajn Nadica Adamović, šef Odseka za društvenu brigu o deci.

Ovih dana aktuelna je mera jednokratna novčana pomoć deci koja polaze u prvi razred osnovne škole korisnika dečijeg dodatka. Oko sto korisnika ostvaruje ovo pravo i oni dobijaju po 10.000 dinara jednokratno, kaže Adamovićeva.

Kada su ostale aktivnosti u pitanju, prema njenim rečima, aktuelne su mere vezane za studente, kao što su zahtevi za učeničke stipencije, studentske kredite i smeštaj u dom.

Bliži nam se i početak Dečije nedelje, pripreme su u toku i nadamo se da će se sve aktivnosti u okviru Dečije nedelje uspešno realizovati, dodaje Nadica Adamović.

Ona je istakla da se sva gradska prava koja se odnose na pomoć porodicama sa decom nesmetano sprovode i isplaćuju redovno, a u ovom periodu se, pored ostalog, prati stanje i radi analiza svih mera, kako bi se u slučaju potrebe neka od postojećih mera poboljšala ili uvela nova.