Nada Avžner: Brinemo o uredjenju grada svakodnevno. Poseban izazov je kad prostore posebno oplemenimo. To činimo veoma često!

10. novembar 2017. 13:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

U svim razgovorima sa Bobanom Tolićem, direktorom Komunalca, govorimo o obavezama ovog uspešnog Javnog preduzeća, koje su različite u odnosu na godišnje doba. Uskoro će uslediti razgovor o pripremama Zimske službe, obezbedjenju svega što je potrebno za zimski period.

Danas smo u dogovoru sa Nadom Anžner, zamenicom direktora, dogovorili obilazak nekoliko mesta u gradu, gde su radnici Komunalca, van ovog jesenjeg plana, uradili ili rade veoma značajne stvari.

Najpre smo otišli u Osnovnu školu Dušan Radović. U sklopu uredjenja dvorišta ove Škole radnici Komunalca su, posle procene stručnjaka, posekli neka stabla, kako bi omogućili bolji rast.

Nada Avžner nam je rekla, da je ovaj posao na zahtev škole i da će Gradska uprava finansirati.

U dogovoru sa rukovodstvom Tigar tajersa, radnici Komunalca su ovih dana zasadili četinare na trotoaru koji vodi ka ovoj Fabrici.

Nada Avžner nam je rekla da se planira da se drvored od četinara u narednom periodu zasadi prema kružnom toku.

Nastavili smo dalje. Seledeća pozicija, Naselje Djeram. Tamo je Komunalac uredio prostor za decu, ogradio, postavio igraonicu, a na izlazu iz ovog Naselja ispred nadvodžnjaka uredio prostor koji je ranije bio prekriven smećem. Planira se i sadnja drveća.

Interesantno je da je u centru Naselja, propstoru koji nije bio uredjen, ogradjeno dečije igralište , postavljene klupe , postavljena igraonic a . nada Avžner kaže da je i ovo finansirala Gradska uprava .

I na kraju, poslednja lokacija, bilo je novo Pazarsko groblje. Tamo je zasadjen drvored.

Nada Avžner kaže da je u uredjenje Novog Pazarskog groblja do sada uloženo dosta. Drvored koji je zasadjen oplemenjuje ovu sredinu. U planu su još neki radovi.