Na sednici Veća predstavljeni planovi i programi javnih preduzeća i ustanova za sledeću godinu

26. decembar 2022. 14:09 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Velikoj sali Skupštine grada danas je održana sednica Gradskog veća. Na početku sednice razmatran je Plan generalne regulacije “Temska” Pirot.

Potom su direktori javnih preduzeća predstavili programe poslovanja sa cenovnikom usluga za sledeću godinu.

Direktori ustanova kulture, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta u Pirotu i Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” takođe su ovom prilikom predstavili planove i programe rada sa finansijskim planovima za 2023.godinu.

U nastavku sednice većnici su razmatrali sledeće odluke:

-Odluka o izmeni odluke o naknadi za korišćenje prostora za parkiranje drumskih motornih i priključnih vozila na uređenim i obeleženim mestima na teritoriji grada Pirota, pri čemu je odlučeno da se samo u ekstra zoni i zoni 1 ne povećava cena za parkiranje po satu, a ostale se povećavaju;

-Program korišćenja sredstava ostvarenih od naknade za korišćenje šuma i šumskog zemljišta na teritoriji grada za 2023.godinu;

-Izmena i dopuna Statuta Muzeja Ponišavlja Pirot;

-Razmatranje Plana Štaba za vanredne situacije grada Pirota za sledeću godinu;

-Donošenje Rešenja o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja po detetu u PU “Čika Jova Zmaj” Pirot za 2023.godinu;

-Odluka Nadzornog odbora JKP “Regionalna deponija Pirot” o naknadi za deponovanje otpada na Reginalnoj deponiji Pirot;

-Program za rad Saveta za bezbednost saobraćaja grada Pirota za 2023.godinu;

-Program korišćenja sredstava za zaštitu i unapređenje životne sredine grada Pirota za sledeću godinu;

-Odluka o obrazovanju Saveta za zaštitu životne sredine na teritoriji grada Pirota.

Po završetku sednice zamenik gradonačelnika, Miloš Colić prokomentarisao je najznačajnije teme. Kada su u pitanju javna preduzeća, Colić je rekao da će doći do povećanja cena usluga svih javnih preduzeća, ali da je veoma važno da se u ovim turbulentnim vremenima održi kvalitet servisa javnih preduzeća, što znači da će građani imati kvalitetno grejanje, vodosnabdevanje i čist grad.

Kada je u pitanju Rešenje o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja po detetu u predškolskoj ustanovi, Colić kaže da je utvrđena nova ekonomska cena, međutim radiće se na tome da se smanji ili ukine lista čekanja.   

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić objasnio je ovom prilikom i Odluku Nadzornog odbora Deponije o naknadi za deponovanje otpada na Regionalnoj deponiji Pirot. Prema njegovim rečima, Grad ovlašćuje Deponiju da prikuplja sav građevinski otpad u Domu Vojske, koji ima svoju određenu vrednost, a Deponija ima pravo da prikuplja i proda taj otpad.

Odluke sa sednice Veća naći će se na dnevnom redu Skupštine grada koja je zakazana za Dan grada, 28. decembra od 10 časova.