Na sceni domaćeg teatra gostujuća predstava "Kao da sam te sanjao"

05. jun 2024. 10:36 Kultura Pirot Plus Online

Utorak, 11.06.2024. u 19:30 - Sala Narodnog pozorišta Pirot
VEČE POEZIJE I MUZIKE - KAO DA SAM TE SANJAO
 

Glumci pozorišta na Terazijama Kristina Savić i Vladan Savić uz klavirsku pratnju Filipa Savića.
Ulaznice u prodaji po ceni od 600 rsd.

Ustanova kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ Beograd
O PREDSTAVI

U ovoj predstavi kabaretskog tipa učestvuju Vladan Savić, glumac Pozorišta na Terazijama u Beogradu, i Kristina Savić, solista istog pozorišta, kao i maestro Filip Savić, pijanista.
Protagonisti u formi monologa govore i pevaju stihove najvećih srpskih i svetskih pesnika Konstantina Simolova, Matije Bećkovića, Desanke Maksimović, Žaka Prevera, Duška Trifunovića, Duška Radovića, Arsena Dedića, Vite Nikolića, Božidara Timotijevića i drugih velikana svetske i domaće poezije. Predstavom dominira živo pevanje Kristine Savić, koja uz originalno adaptirane aranžmane izvodi balade poznate publici. Specifičnost ove predstave je da se bazira na čistoj emociji, koja je u moderno vreme digitalizacije, društvenih mreža i "bombardovanja" informacijama skrajnuta u zapećak, pa publika iznenađena buđenjem iste, vrlo brzo utone u neko zaboravljeno vreme, vreme romantike i emocija.
Naravno, obratili smo pažnju da i doza humora bude pristuna, i na njoj insistiramo.
Zahvaljujući izuzetnom glasu Kristine Savić i pesmama koje izvodi, na momente se može osetiti prava koncertna atmosfera. Pored matične scene, izvođena je i na različitim pozornicama u gradovima Srbije i u inostranstvu i svuda je naišla na odličan odziv kako publike, tako i kritike.
Takođe, zbog Tv serije "Igra sudbine" u kojoj tumačimo neke od glavnih uloga i koja se svakodnevno prikazuje i pozitivnim iskustvima iz predstava koje smo već odigrali, naše predstave su uglavnom dobro posećene i nemamo problema sa popunjenošću gledališta.