Na Sajmu zapošljavanja preko 300 slobodnih radnih mesta

19. april 2018. 12:00 Društvo Pirot Plus Online

Prolećni Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale u Pirotu održan je danas u restoranu „Gazela“. Na Sajmu je učestvovao 31 poslodavac koji je iskazao potrebu za oko 300 radnika različitih struka.

Direktor Filijale u Pirotu, Dragan Jenačković, kaže da je karakteristika ovog sajma da jedna trećina poslodavaca traži radnike tekstilne struke, dok su ostalima potrebni radnici iz oblasti ugostiteljstva, mašinstva, građevinarstva i drugo. U Pirotskom okrugu trenutno je 10.600 nezaposlenih.

Miljan Jonić, ispred Job info centra, ističe da su im potrebni mladi ljudi do 30 godina za realizaciju projekta "Znanjem do posla".

Jovana Gocić predstavlja firmu Malevos doo koja traži radnike sa iskustvom za šivenje. Trenutno im je potrebno oko desetak radnika.

Među poslodavcima našao se i štand Vojske Srbije. Kapetan Igor Tasev, načelnik grupe za ljudske resurse 31. pešadijskog bataljona treće brigade kopnene vojske sa sedištem u Zaječaru, ističe da su im potrebni vozači, bolničari, vezisti, strelci i drugo.