Poslednja sednica Gradske skupštine u 2019: Usvojeni planski dokumenti budžetskih korisnika!

27. decembar 2019. 14:23 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Današnja sedica Skupštine grada bila je duhu diskusija oko usvajanja programa rada javnih preduzeća i ustanova kulture i drugih organizacaija pod ingerencijom lokalne samouprave. Predstavnici opozicije nisu glasali za predložene planove jer smatraju da se novac poreskih obveznika troši neracionalno i da se malo vodi računa o prioritetnim poslovima. Nasuprot njima vladajuća većina je saglasna sa planovima s obzirom da omogućavaju normalno poslovanje a sve u korist građana. Ono što je takođe važno cene usluga javnih preduzeća u narednoj godini neće se korigovati.

Komentarišući današnju sednicu odbornik Srpske napredne stranke, Ljubomir Stojanović, je istakao da su planovi rada javnih preduzeća i ustanova kulture i drugih organizacija doneti u skladu sa projektovanim Budžetom grada i u skladu sa zakonom. On smatra da je usvajanje Odluke o izradi Plana generalne regulacije jezera Zavoj od velike važnosti za razvoj turizma u Pirotu.

Šef Odborničke grupe „Najbolje za Pirot“ , Žarko Todorović, smatra da je danas bilo veoma važno da se kroz skupštinsku debatu donese odluka o raskidu svih ugovora o izgradnji minihidrocentrala na teritoriji grada Pirota, a kada je reč o dočeku Nove godine na gradskom trgu da se skromnije proslavi, uz domaće muzičare, dakle jeftinije, a da se novac koji se sada daje poznatim estradnim ličnostima usmeri u humanitarne svrhe.

Predsednik Skupštine grada, Milan Popović, ocenjuje da primedbe opozicije nisu konstruktivne pre svega kada je reč o planovima javnih preduzeća. Mnoge primedbe opozicije, kada bi bile prihvaćena, u velikoj meri unazadile bi funkcionisanje vitalnih funkcija grada, smatra Popović.

Većinom glasova odbornici su usvojili Odluku o izradi Plana generalne regulacije Zavojskog jezera i Odluku o realizaciji Budžeta u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za 2020. godinu.